Teknoloji

Sony FES Watch U yeni kayış tasarımlarıyla geliyor

sony fes watch uSony’nin akıllı saati, adıyla olmasa da görüntüsüyle potansiyel kullanıcıları etkilemeye çalışıyor. Şirketin alt markalarından biri olan Fashion Entertainment, FES Watch modelini bundan iki yıl önce gün yüzüne çıkarmıştı. Saat, e-ink arayüzü ve esnek e-ink kayış tasarımıyla dikkat çekmeyi başarmıştı. Akıllı saat FES Watch U ismiyle yeniden sahneye çıkıyor. Şirketin First Flight adını taşıyan kitle fonlama platformunun ürünlerinden biri olan saat, bu sefer sadece e-ink teknolojisiyle değil tasarımıyla da dikkat çekmeye çalışıyor.

sony fes watch uSony FES Watch U, piyasadaki e-ink ekranlı ilk akıllı saat değil. Pebble gibi şirketler de daha öncesinde e-ink ekrana sahip başka modelleri piyasaya sürmüştü. Ancak Sony’nin ilk FES Watch’taki tercihi sıra dışı olarak nitelenmişti. Japon üretici de kamuoyu nezdindeki algıyı bulandırmamak adına FES Watch’u piyasaya çıkarırken markasını arka planda tutmayı tercih etmişti.

sony fes watch uFES Watch sadece Japonya’da piyasaya çıkmıştı. Uluslararası pazarda isim yapamasa da, akıllı saatin anavatanında gördüğü ilgi Sony’yi memnun etmişti. Bu başarı, Sony’yi saatin halefini hazırlama konusunda cesaretlendirmişe benziyor. Sony FES Watch U da temel hatlarıyla aynı çizgiyi koruyor. Ancak işin içine ekstra bir tasarım unsuru da ekleniyor.

Akıllı saat için ilk etapta 12 baz tasarım sunulurken, katalogun zamanla genişletileceği ifade edildi. Katalogun genişletilmesi ise iOS uygulaması üzerinden yapılacak. FES Watch U için sadece bir iOS uygulamasının sunulması, ilginç bir tercih olarak nitelenebilir.

Sony FES Watch U First Flight üzerinden satışa çıkacak

FES Watch U da ilk olarak Sony’nin kitle fonlama platformu First Flight aracılığıyla satılacak. Şirket, fonlama hedeflerine 7 Ekim tarihine kadar ulaşması öngörülüyor. Akıllı saatin Japonya dışında boy gösterip göstermeyeceği ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER