Teknoloji

Sony elektronik kağıt ekranlı akıllı saati FES Watch satışa çıkıyor

sony-fes-watch-161115-1

Sony’nin bir iştiraki tarafından geliştirilen elektronik kağıt ekranlı akıllı saat FES Watch ilk kez geçen yıl Japon parasal katkı fonu sitesi Mauake’de görülmüştü. O zamandan bu yana Sony’nin kendi fon portalı First Flight’a da açılan bu akıllı saat en sonunda bu ay içinde Japon mağazalarında, kısıtlı sayıda da olsa piyasaya çıkmaya başlıyor.

Tokyo’nun Omotesando Caddesi üzerinde buluna MoMA Tasarım Mağazası FES Watch’un satışına geçtiğimiz cumartesi günü başladı. Bu arada Apple’ın da geçmişte Apple Watch çıkışı için kullandığı Shinjuku’daki butik mağaza Isetan da 1 Aralıkta bu saatin satışına başlıyor.

Sony’nin FES Watch üretimini gerçekleştiren iştiraki Fashion Entertainments, bu iki konumun piyasaya çıkış için seçilmesiyle birlikte tasarım ve stil odaklı yaklaşımını ortaya koyuyor. Tokyo’da sayısız elektronik ürün mağazası var, ancak şimdilik bunlar FES Watch’un çıkışı için öncelik kazanamamış durumda gibi görünüyor.

sony-fes-watch-161115-2

Bir akıllı saat yerine gerçek bir geleneksel saat olan FES Watch Japon MoMA çevrim içi mağazasında da satılacak. Ayrıca First Flight üzerinden de özel bir set olarak satışı sürüyor. Sony, FES Watch’un daha geniş çapta piyasaya çıkışı için bir takvim açıklamadı, ancak sadece zamanla FES Watch’u diğer mağazalara da getirmek niyetinde olduğunu kaydetti.

FES Watch’un vergiler ve ücretler dahil fiyatı 29 bin 700 Japon yeni olarak belirlendi. Bu, yaklaşık 695 TL’ye karşılık geliyor.

İLGİLİ HABERLER