Teknoloji

Sony FDR-X3000R hareket kamerası farklı modlarda optik görüntü sabitleme özelliği sunuyor

sony fdr-x3000rSony’nin IFA 2016’ya getirdiği ürünler akıllı telefonlarla sınırlı kalmadı. Şirket, IFA 2016 kapsamında düzenlediği etkinlikte en yeni kompakt hareket kamerasını görücüye çıkarttı. Kameranın özellikle extreme spor meraklılarının bir hayli ilgisini çekecek gibi gözüküyor.

Sony FDR-X3000R ile 4K ve yüksek hızda görüntü kaydı yapılabiliyor. Kamerada şirketin B.O.SS adını taşıyan optik görüntü sabitleme teknolojisi de bulunuyor. Potansiyel olarak daha pürüzsüz video kalitesi sunan kamera, bisiklete veya kaskete bağlandığı zamanlarda bile görüntüyü dengede tutuyor. Böylelikle kameranın güçlü sarsıntılara bile dayanması sağlanıyor.

Canlı görüntü kumandası ise daha önceki modellere kıyasla yüzde 30 oranında küçültülmüş olmasıyla dikkat çekiyor. Bileğe takılabilen veya gidona monte edilebilen kumanda, kaydedilen görüntülerin gerçek zamanlı olarak kaydedilmesini mümkün kılıyor.

FDR-X3000R’de 8 megapiksel Exmor R CMOS sensör bulunuyor. Söz konusu sensör, 16:9 oranında görüntü kaydı gerçekleştirebiliyor. Görüntü işlemesini ise Sony’nin BIONZ X yongası yapıyor.

Cihazın ön tarafında geniş açılı Zeiss Tessar lens bulunuyor. Su altı koruması kullanıldığı takdirde kamera, 60 metreye kadar suya dayanıklı hâle geliyor.

Sony FDR-X3000R kasımda satışa sunulacak

Sony, üst segment hareket kamerasını kasım ayında satışa sunacak. Kamera Avrupa’da 660 avro karşılığında satılacak. Birleşik Krallık’ta ise kamera için 500 pound ödemek gerekecek.

FDR-X3000R ile birlikte çeşitli yardımcı aksesuarlar da piyasaya sürülecek. Söz konusu aksesuarlar arasında AKA-FGP1 adını taşıyan parmak tutacağı ve AKA-MCP1 MC isimli koruyucu da bulunuyor. Bu aksesuarların fiyat etiketlerinde sırasıyla 25 ve 35 avro yazacak.

İLGİLİ HABERLER