EğlenceTeknoloji

Sony ertelediği PS5 oyun etkinliğinin yeni tarihini açıkladı

PlayStation 5 oyunları için 4 Haziran'da etkinlik düzenlen

Sony, geçen hafta düzenlemeyi planlayıp ertelediği PlayStation 6 etkinliğini 11 Haziran Perşembe günü gerçekleştirecek. Etkinlik Türkiye saatiyle 23.00’te başlayacak.

PS5 oyun etkinliğinin 4 Haziran tarihinde düzenlenmesi planlanmış, ancak ABD’de George Floyd’un ölümü ve sonrasında ırkçılığa ve polis şiddetine karşı düzenlenen protesto olayları nedeniyle etkinlik ertelenmişti.

Sony, bu etkinlikte PS5 oyunlarını göstermeyi planlıyor. Sony Interactive CEO’su Jim Ryan etkinliğin duyurusuyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında, etkinliğin bir saati biraz aşan süre boyunca devam edeceğini belirtmişti.

Önceden kaydedilmiş olan sunum 1080p ve 30fps formatında yayınlanacak. Sony Interactive’in İçerik İletişimden Sorumlu Kıdemli Direktörü Sid Shuman,  Sony, Kovid-19 pandemisi nedeniyle birçok çalışanın evden işlerini gerçekleştirdiği bir zamanda işleri daha kolay şekilde yerine getirmek için yapıyor. Shuman, “Perşembe günü göreceğiniz oyunlar, 4K TV ile PS5’te oynadığınızda, beklediğiniz gibi daha iyi görünecek.” diye yazdı.

Ayrıca Shuman, etkinlik sırasında kulaklık takmayı tavsiye ediyor. Çünkü söylediğine göre, gösteri sırasında etkileyici ses işleri de olacak ve bunları telefon veya dizüstü bilgisayarın hoparlörleriyle algılamak tam anlamıyla mümkün olmayabilir. Anlaşılan o ki, PS5 için daha önce duyurulan üç boyutlu ses yetenekleriyle ilgili bazı gösterimler de olacak.

Sony daha önce konsolun adını, logosunu, teknik özelliklerini duyurmuş ve yeni DualSense uzaktan kumandasını tanıtmıştı. Epic Games ise mayıs ayında Unreal Engine 5’in duyurusunun bir parçası olarak ağızları açık bırakan bir PS5 gösterimi yapmıştı.

PlayStation 5 özellikleri daha önce belli olmuştu

Sony henüz konsolun tasarımını göstermedi. Perşembe günkü etkinlikte bunu yapıp yapmayacağını henüz bilmiyoruz. Ryan, etkinlikle ilgili olarak yayınlanan ilk yazıda, düzenlenmesi planlanan haziran etkinliğinden sonra da paylaşılacak yeni bilgilerin olduğunu söylemişti. Bu durumda perşembe günkü etkinlikten sonra da PS5’in hâlâ bilmediğimiz parçaları kalacak gibi görünüyor.

PS5’te özel tasarımlı, sekiz çekirdekli AMD Zen 2 CPU, özelleştirilmiş AMD RDNA 2 tabanlı GPU, 16 GB GDDR6 RAM, 825 GB depolama kapasiteli ve 5.5 GB/s performans sunan özel bir SSD olacak. DualSense kumanda ise titreşimli geri bildirim, uyarlanabilir tetik kontrolleri, entegre mikrofon ve USB-C port barındıracak Kumandanın paylaş düğmesinin adı da “oluştur” olarak yeniden adlandırılıyor. Sony, bu tuş sayesinde oyuncuların neler yapabileceği konusunda ise henüz fazla bir detay paylaşmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER