EğlenceManşetler

Sony Ericsson’un PlayStation cep telefonu XPERIA Play adıyla mı çıkacak?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony Ericsson’un da müşterileri arasında yer aldığı İsveçli bir halkla ilişkiler şirketi tarafından yapılan ve içinde “xperiaplay” terimi geçen çeşitli alan adı kayıtları beklenen PlayStation Android akıllı telefonun Sony Ericsson XPERIA Play adıyla piyasaya çıkarılacağı şeklinde tahminlere yol açtı.

Daha önce birkaç sefer internette boy gösteren bu cihazda PlayStation tarzı kontrol tuşları yer alıyor, ancak şimdiye kadar telefonun taşıyacağı markayı görmek pek mümkün olmamıştı. Alan adı kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından PocketNow sitesi de “XPERIA PLAY” markasının tescil kaydını ortaya çıkardı.

Bazı prototiplerde Sony Ericsson’un mevcut Android’li cihaz serisi XPERIA’nın logosu yer almaktaydı, ancak başka kaynaklar bu cihazın oyun özelliklerini daha fazla öne çıkarılması amacıyla PlayStation Phone adıyla çıkarılacağı fikrini ortaya atmışlardı. XperiaX10Blog tarafından yapılan araştırmalar Jung Relations adlı İsveçli şirket tarafından .com, .org, .co.uk ve .net ile biten “xperiaplay” alan adlarının kaydının yapıldığını gösterdi. Bu durum söz konusu oyun telefonunun XPERIA markası altında çıkarılacağına dair ihtimalleri kuvvetlendirmiş oldu.

Sony’nin söz konusu cihazın PlayStation markasıyla çıkarılmasının oyun konsol serisinin iyi olarak bilinen itibarını tehlikeye atabileceği konusunda endişe duyduğu belirtiliyor. Söz konusu bir adlandırma bir orta yolun bulunmuş olduğunu düşündürebilir. Müstakbel XPERIA Play’in resmi çıkışının Şubat ayındaki 2011 Mobil Dünya Kongresi’nde yapılacağı tahmin ediliyor. Telefonun gerçek anlamda piyasaya çıkışı konusunda bir bilgi verilmese de, bu ayın başında internete sızan bilgiler Mart 2011’i işaret ediyordu. Pocket-lint sitesiyse bu cihazın Nisan ayında İngiltere’de olacağını bildirmişti.

İlgili – XperiaX10Blog
İlgili – PocketNow

İLGİLİ HABERLER