Teknoloji

Sony Ericsson’un MWC 2010 bombaları: Vivaz pro, Xperia X10 mini, Xperia X10 mini pro

Samsung’un MWC basın toplantısı yayınlamayı tercih ettik, ancak aynı saatlerde düzenlenen Sony Ericsson basın toplantısı daha renkli gibiydi. Burada üç yeni cihazın tanıtımı yapıldı: Vivaz pro, Xperia X10 mini ve Xperia X10 mini pro.

Öncelikle Vivaz Pro’dan başlayalım. 720p kalitesinde kayıt yapabilen bu akıllı telefonda 640 x 360 piksel çözünürlüklü HVGA dokunmatik ekran yer alıyor. Symbian S60 5th Edition işletim sistemiyle çalışan bu cihazın arayüzünün biraz daha iyileştirilmiş olduğu basın bülteninde yazılı durumda. 3G desteğinin bulunduğu Vivaz pro’da 8.1 megapiksellik kamera yer alıyor. Vivaz pro ile çekilen HD videolar YouTube’a da yüklenebilecek. Resmi bir piyasaya çıkış tarihi olmasa da 2010’un ikinci çeyreğinde bu telefonu bekliyoruz.

Xperia X10’un ardından X10 mini ve X10 mini pro modelleri biraz sürpriz oldu diyebiliriz. mini modeli siyah, inci beyazı, limon rengi, pembe, kırmızı ve gümüş renklerinde sunulurken, mini pro ise sadece siyah ve kırmızı renk seçenekleriyle karşımıza çıkacak. mini pro modelinde QWERTY klavyenin de yer aldığını ekleyelim. X10 ikizleri Android 1.6 ile çalışırken arkaplanda Qualcomm’un 600 MHz’lik MSM 7227 işlemcisi telefonu güçlendiriyor. 3G, EDGE, WiFi, Bluetooth gibi bağlantı destekleri sunan bu telefonlar 2GB’lık microSD kartlarla birlikte satılacak. Telefonlarda Sony Ericsson’a özel bazı arayüz eklemeleri var. Tüm kontakt bilgilerine tek bir yerden, arama geçmişi, Facebook, Twitter ve mesajlaşma da dahil olmak üzere erişebilmenizi sağlayan Timespace bunlardan bir tanesi. 2.5 inç’lik QVGA dokunmatik ekrana sahip olan bu telefonların da yılın ikinci yarısında piyasaya çıkması bekleniyor.

İlgili – Sony Ericsson Vivaz pro
İlgili – Sony Ericsson Xperia X10 mini, Xperia X10 mini pro

İLGİLİ HABERLER