Manşetler

Sony Ericsson Xperia Play’e Hızlı Bakış – Galeri & Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-ericsson-xperia-play-eyl2011-00009

Sony Ericsson’un bu yılın başında tanıttığı ve ilkbaharın sonlarında yurtdışında piyasaya sunduğu PlayStation sertifikalı ilk akıllı telefon Xperia Play, hafta içinde İstanbul’da düzenlenen Innovation Qualcomm 2011 etkinliğinde sergilenen cihazlar arasında yer alıyordu. Telefonun arkasında yer alan Verizon logosu bu cihazın CDMA tabanlı bir versiyon olduğunu düşündürse de, GSM ve CDMA tabanlı versiyonların arasında radyo şebeke uyumluluğu dışında bir farkın olmaması nedeniyle bu cihazı incelemekte sorun görmedik.

Sony Ericsson Xperia Play’de 1GHz Qualcomm MSM8255 Snapdragon tek çekirdekli işlemci ve buna eşlik eden Adreno 205 GPU yer alıyor. Cihaz bu yılın başlarında son hâlini alıp duyurulduğu için yılın ilerleyen aylarında gördüğümüz çift çekirdekli işlemci furyasından nasiplenemedi. Yine de, gözlemlediğimiz kısa süre boyunca elde ettiğimiz deneyime göre Xperia Play’in taşıdığı işlemci – GPU ikilisi oyunların oynanmasında herhangi bir sorun çıkarmıyor.

Sony Ericsson Xperia Play’de de Android 2.3 Gingerbread sürümü yüklü geliyor. Ancak daha önce incelediğimiz Sony Ericsson Xperia arc ve Xperia neo’da karşımıza çıkan özelleştirilmiş kullanıcı arayüzünün bu cihazda biraz farklılaştığını gözlemledik. Arc ve neo’daki sayfalı uygulama menüsü yapısı bu cihazda yerini aşağı doğru kayan bir yapıya bırakmış. Cihazın kızaklı oyun kumandası açıldığında da PlayStation uygulaması otomatik olarak başlatılıyor. Bu uygulama içinden cihazda yüklü olan tüm oyunları rahatça görebilir ve dilediğinizi oynamaya başlayabilirsiniz. Ayrıca buradan cihaza yeni oyunları da indirmek mümkün kılınmış.

sony-ericsson-xperia-play-eyl2011-00003

Sony Ericsson Xperia Play’in tasarımından da bahsedecek olursak, artık herkesin bildiği üzere cihazda Sony PlayStation tarzı bir oyun kumandası yer alıyor. Kızaklı yapıdaki bu kumanda kapalı kaldığı durumda Xperia Play, Xperia neo’ya fazlasıyla benzeyen bir cihaz hâlini alıyor. Cihazın arkası Xperia neo gibi dışa doğru kavisli bir yapıya sahip. Yalnız Xperia Play’de 4.0 inç’lik bir ekran yer aldığı için bu cihaz Xperia neo’ya göre daha fazla alan kaplıyor. Ekranın altında dört adet Android tuşu var, Xperia neo’da bulunmayan ara tuşu Xperia Play’de yer alıyor. Cihazın sol tarafında 3.5 mm’lik kulaklık jakı ve microUSB portu bulunuyor. Sağ tarafında ise PSP’de ve PS3 joystiklerinde yer alan sol ve sağ omuz tuşları, bu tuşların ortasında da ses kademe tuşları yer alıyor. Arkada ise 5 megapiksellik, LED flaşlı kamera bulunmakta.

Galeri: Sony Ericsson Xperia Play’e Hızlı Bakış
[nggallery id=676]

Sony Ericsson Xperia Play’i incelediğimiz kısa sürede genellikle oyun performansını inceledik. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Adreno 205 GPU oyunların akıcı bir şekilde oynanması için üstüne düşen görevi yapıyor. Cihazın kızaklı oyun kumandası üzerinde PlayStation konsollarından alıştığımız şekilde tuşlar mevcut. Solda yön tuşları kümesi, sağda ise PlayStation’ın geleneksel kumanda tuşları bulunmakta. Analog çubukların yerini dokunmaya hassas bir çift daire alıyor. Bu dairelerin hassasiyetinin oldukça yüksek olduğunu söylemeliyiz. Sony Ericsson Xperia Play ele rahatlıkla oturacak ve kullanıcıya rahat bir oyun keyfi sunacak şekilde geliştirilmiş. Oyun deneyimi açısından taşınabilir PSP konsollarından aşağı kalmıyor. Yine de, bu cihazın veya genel olarak PlayStation Certified projesinin başarısı çıkacak oyunların zenginliğine ve bu cihazlar için iyi şekilde optimize edilmesine bağlı.

Bu sadece hızlı bir bakıştı. Sony Ericsson Xperia Play’i Türkiye’de piyasada çıktığı zaman da, ayrıntılı bir şekilde incelemeyi planlıyoruz. İlk izlenimimiz oyun keyfini her tarafa taşımak, ancak cebinde tek bir cihazdan başkasını taşımayanlar için ideal gibi görünüyor.

Video: Sony Ericsson Xperia Play’e Hızlı Bakış

İLGİLİ HABERLER