Manşetler

Sony Ericsson Xperia Play grafik performansı açısından en üstlerde değil – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony Ericsson’un oyun odaklı Xperia’sı Xperia Play hakkında merak edilen bir konu da cihazın grafik performansıydı. Söz konusu oyun telefonu olunca, bunun merak edilmesi gayet normal. PhoneArena tayfası bu noktada gerçekleştirmiş olduğu bir benchmark testi ile tek çekirdekli Qualcomm MSM8255 yongasıyla eşleştirilmiş Adreno 205 grafik yongasını mercek altına almış.

Quadrant Standard Edition uygulamasıyla gerçekleştirilen ilk testte elde edilen 1500 dolaylarındaki puan Sony Ericsson Xperia Play’i HTC’nin yakın zamanlarda tanıttığı Incredible S ile karşılaştırılabilir konuma sokmuş. Aynı testte LG Optimus 2X’in 2400 puan aldığı da site editörleri tarafından dikkat çekilen başka bir husus. Quadrant’ın genel bir test olduğunu düşünen editörler cihazın 3D grafik gücünü ölçmek için An3DBenchXL aracını kullanmış. Bu testlerin sonucu da Xperia Play’in grafik açısından başa güreşecek bir cihaz olmadığını ortaya koymuş.

PhoneArena’nın çıkardığı sonuca göre, Xperia Play kendisine biçilen işi yapmak için yeterli görünüyor, ancak grafik performansı açısından önlerde yer alan bir cihaz değil. Aslına bakarsanız, editörler bu akıllı telefonun geçen yılın Samsung Galaxy S’i ile mukayese edilebilir bir performans gösterdiğini dile getiriyor. Her ne olursa olsun, Xperia Play için çıkmakta olan oyunların bu cihazın kapasitesine göre geliştirildiğini ve geliştirileceğini düşünecek olursak, grafik performansı açısından başa güreşen bir Xperia Play’in olmaması kullanıcılar açısından çok da bir problem olmayacaktır. Onlar oyun keyfini mümkün olan en yüksek şekilde yaşayacaktır.

Video: Sony Ericsson Xperia Play benchmark testleri

İlgili – PhoneArena

İLGİLİ HABERLER