Teknoloji

Sony Ericsson Xperia arc S, neo V ve ray için Ice Cream Sandwich alfa ROM yayınladı – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony Ericsson Xperia arc S, neo V ve ray sahiplerine özel Ice Cream Sandwich 4.0.1 alfa ROM sürümünü yayınladı. Adında yer alan “alfa” takısından anlayabileceğiniz üzere bu ROM günlük kullanımı zorlaştırabilecek şekilde işlevlerde bazı önemli kısıtlamalar içeriyor. Açılış yükleyicisinin kilidi kaldırılmış, yani kilitsiz Xperia cihazlarını hedefleyen bu ROM Google’ın Gmail, Haritalar gibi uygulamalarından; hücresel şebeke, Wi-Fi ve Bluetooth gibi kablosuz bağlantılardan, FM radyodan yoksun geliyor, ayrıca ANT+ da devredışı kalıyor.

Pekiyi, o zaman Sony Ericsson işlev açısından yoksun bu alfa sürümünü neden yayınladı? Büyük ihtimâlle yeni Android 4.0 kullanıcı arayüzünü ve onu tamamlayan Holo temasını, kilit ekranına eklenen müzik çalar kontrollerini göstermek için. Bu arada ayarlar ve tarayıcı uygulamalarıyla çoklu görev sistemi ve mesaj etkinlik çubuğu da yenilenmiş kullanıcı arayüzleriyle geliyor.

Aslında bu alfa sürümü yazılım geliştiricilerinin Sony Ericsson’un Xperia cihazları Ice Cream Sandwich’i almaya başladığında hazır hâlde olmalarına yardımcı olmalarını amaçlayan bir araç olma niteliği taşıyor, son kullanıcıların ilgi göstereceği bir sürüm değil. Son kullanıcılar açısından anlamı Sony Ericsson’un çalıştığını simgeliyor olması.

Video: Xperia Ice Cream Sandwich Alfa ROM Gösterimi

İlgili – Sony Developer

İLGİLİ HABERLER