Manşetler

Sony Ericsson Xperia arc S kutusundan çıkıyor, ilk izlenimler – Video

Sony Ericsson’un Türkiye’de piyasaya sunacağı son Xperia akıllı telefonlarında biri olan Sony Ericsson Xperia arc S inceleme amacıyla test merkezimize ulaştı. Önümüzdeki günlerde bu cihazı inceleyip elde ettiğimiz izlenimleri detaylı biçimde aktaracağız. Ancak bunun öncesinde cihazın kutusunu sizinle beraber açıp ilk izlenimlerimizi paylaşalım istedik.

Sony Ericsson Xperia arc S’in teknik özelliklerini hatırlatacak olursak; bu cihazın en büyük yeniliği 1.4 GHz’lik MSM8255T Qualcomm Snapdragon mobil yongaset barındırıyor olması. Bu sayede Xperia arc S selefi Xperia arc’a göre yüzde 25 daha fazla performans sunuyor. Cihazda yine 4.2 inç’lik, 480 x 854 piksel çözünürlüklü ekran, 512 MB RAM, 320 MB’ı kullanıcıya ayrılmış şekilde 1 GB dahili bellek, 32 GB’ye kadar destek sunan microSD kart yuvası, 8 GB’lık dahili microSD kart, 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 2.1+EDR, GPS gibi teknik özellikler bulunuyor.

Sony Ericsson Xperia arc S de Xperia arc gibi 8 megapiksellik LED flaşlı ve otomatik odaklamalı kamera barındırıyor. Donanım olarak bir farklılık olmasa da yazılım açısından Xperia arc S’in kamerasının daha gelişmiş olduğunu söyleyebiliriz. 3D sweep panorama modu sayesinde daha önce incelediğimiz Xperia ray gibi üç boyutlu veya iki boyutlu panoramik fotoğraflar çekmeye olanak sağlayan bu telefonda ayrıca görüntü stabilizasyon özelliği de bulunuyor. Bu, özellikle çekilen 720p HD videolarda işe yarıyor.

Sony Ericsson Xperia arc S’in performansının gerçekten belirtildiği gibi olup olmadığını görmek amacıyla Smartbench 2011 benchmark uygulamasını kullandık. Yapmış olduğumuz test sonucunda Xperia arc S’in gerçekten yüzde 25 ve hatta üzerinde bir performans değeri sunduğunu gözlemledik. Tabii, Smartbench tam anlamda doğru sonuç vermiyor, ancak bir fikir vermesi açısından yararlı bir araç. Üstelik Xperia arc S üzerinde mobil internet deneyimi de daha da iyileştirilmiş. Sayfalar hızlı bir şekilde yükleniyor, sayfa içinde yakınlaştırma veya kaydırma işlemleri düzgün bir şekilde gerçekleştiriliyor. Önümüzdeki günlerde yayınlayacağımız incelemede mobil internet performansıyla ilgili detaylı ölçüm sonucunu da veriyor olacağız.

Sony Ericsson Xperia arc S’te de alıştığımız Xperia Android deneyimi sunuluyor. Yine Facebook entegrasyonu ön planda. Bunun dışında Android Market uygulamaları yine kullanıcıları bekliyor. Cihazı kullanıp notlar almaya başladık. Şimdilik aşağıdaki kutu açma videosunu yayınlayarak işe başlayalım.

Video: Sony Ericsson Xperia arc S Kutusundan Çıkıyor

İLGİLİ HABERLER