Manşetler

Sony Ericsson Windows Phone 7 cihazı ve tablet dedikodularını yalanladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony Ericsson Fransa’nın CEO’su Pierre Perron şirketinin Microsoft ile gelecekteki akıllı telefonlarında Windows Phone 7 işletim sistemini kullanma ihtimali üzerinde görüşmeler yürüttüğünü doğruladı. Ancak yöneticiye göre Microsoft’un WP7 cihazları için şart koştuğu katı teknik özellik ve yazılım kısıtlamaları söz konusu durumun gerçekleşme ihtimalini düşük kılıyor.

Perron Fransa’da yayın yapan Les Echos gazetesine “Windows Phone 7 ile birlikte akıllı telefonlarımızı standartlaştırma riskiyle karşı karşıyayız. Bu durumda sadece fiyat ve tasarım ile rekabet edebiliriz, ki bu da önlemek istediğimiz bir durum.” diye konuştu. Yine de Perron, Sony Ericsson ve Microsoft’un olasılıklar üzerinde tartışmaya devam edeceklerini, buna rağmen Sony Ericsson markalı bir Windows Phone 7 cihazının şu anda beklenmemesi gerektiğini söyledi. Öte yandan, Sony Ericsson yöneticisi tabletler hakkında da soğuk konuştu, Sony Ericsson’un Samsung, LG ve diğerlerini takip edip tablet pazarına girme gibi bir niyetinin olmadığını dile getirdi.

Sony Ericsson Fransa CEO’su Pierre Perron’un açıklamaları geride bırakmakta olduğumuz haftanın başında çıkan Sony Ericsson’un 8.1 megapiksellik Windows Phone 7 cihazları XPERIA X7 ve X7 mini cihazları üzerinde çalıştığı dedikodusunun üstüne geldi. Söz konusu cihazlarının 2011’in ilk çeyreğinde çıkacağı söylenmişti.

İlgili – WMPowerUser

İLGİLİ HABERLER