Teknoloji

Sony Ericsson CEO’su Bert Nordberg’den inciler: “iPhone’u ciddiye almalıydık”

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony Ericsson CEO’su Bert Nordberg Windows Phone’u Android’e göre yetersiz olarak nitelendirdi. Bununla birlikte Apple iPhone’u ilk çıkardığında ciddiye almaları gerektiği itirafında bulundu.

WSJ Nordberg’e Microsoft’un mobil işletim sistemine yatırım yapıp yapmayacaklarını sordu. Sony Ericsson yöneticisi şu noktada kullandıkları kadar iyi olmayan bir platforma yatırım yapmanın uygun olmayacağını belirtti. Sony Ericsson’un tek çekirdekli işlemci ve 3G şeklinde teknik özelliklerle HTC, Motorola ve Samsung gibi çift çekirdekli işlemci, 4G, vb. teknik özellikler sunan şirketlerin gerisinde kaldığına yönelik eleştirilere ise Nordberg bekle-ve-gör tarzı bir yaklaşımın daha mantıklı bir strateji olduğu cevabını verdi. Yeni teknolojilere girme konusunda çok dikkatli davrandıklarını, çünkü kullancıların sadece geliştirdikleri için alacaklarının bir garantisi olmadığını kaydetti.

Sony Ericsson CEO’su “Sony Ericsson’un iPhone’u 2007 yılında çıktığında daha fazla ciddiye alması gerektiğini rahatlıkla söyleyebilirim.” şeklinde bir itirafta da bulundu. Yine de, şirketinin Android stratejisinin başarılı olduğunu ve yapabilecekleri en iyi seçimi yaptıklarını dile getirdi.

Sony Ericsson Motorola Mobility’yi satın almak isteyip istemeyeceğiyle ilgili bir soruya ise Nordberg ekonomi ve düzenlemeleri işaret ederek cevap verdi. “Alışverişe çıkmadan önce zengin olmalısınız.” diyen Nordberg “ikimizin arasında bir anlaşma aşırı derecede karmaşık olabilirdi, biz iki sahipli özel bir şirketiz, onlar ise ABD’de kurulmuş bir şirket.” diye konuştu.

İlgili – WSJ

İLGİLİ HABERLER