Teknoloji

Sony yeni TV almayı düşünenlere artırılmış gerçeklikle yardım edecek

sony envision tv ar

Büyük boyutlu eşya almayı düşünenlerin aklına gelen “Acaba odada nasıl durur?” sorusu, yeni bir TV alırken de doğal olarak akıllara geliyor. Sony bu soruya daha kolay yanıt verebilmek için Envision TV AR adını taşıyan bir artırılmış gerçeklik (AR) uygulaması yayınladı.

Hem Android hem de iOS’te kullanıcılarla buluşan uygulama, adından da anlaşılabileceği üzere artırılmış gerçeklikten yararlanarak yeni Sony TV’nizin oturma odanızda nasıl görüneceğini gösterecek. Kullanıcılar TV’lerini ve ekran boyutunu seçtikten sonra sanal bir hedef belirliyor. Daha sonrasında TV’nin duvarda veya ünite üzerinde nasıl göründüğünü görmek mümkün oluyor.

Envision TV AR, App Store ve Google Play‘de yerini alsa da; uygulama henüz Türkiye’den indirilemiyor. Uygulamayı kullanabilmek için iPhone 6s veya üstü bir iOS cihaza ya da Oreo veya daha üst bir sürüm yüklü, ARCore uyumlu bir Android telefona sahip olmak gerekiyor.

Sony Envision TV AR uygulamasıyla karar aşamasında rakiplerine karşı bir avantaj kazanmayı amaçlıyor. Bu uygulamanın varlığının rakiplere karşı tek başına yeterli olmayacağı söylenebilir. Ancak zaten Sony marka bir TV almayı düşünenler, bu uygulamanın yardımıyla karar alma süreçlerini biraz daha hızlandırabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER