Eğlence

Sony ekranlardan oluşan sanal çekim setleri satmaya hazırlanıyor

sony ekran sanal set

Sony, dijital film setleri oluşturmak için kullanılabilen bir dizi modüler ekran satmaya başlayacağını duyurdu. Bu tür bir teknoloji tanıdık gelmesi, Industrial Light & Magic ve Epic Games’in The Mandalorian‘ı hazırlamaya yardımcı olması için benzer setler oluşturması olabilir.

Söz konusu ekranlar, MicroLED’leri kullanan modüler paneller olan ve daha önce tabela için kullanılmak üzere pazarlanan Sony’nin Crystal LED serisinin bir parçası. Ekran teknolojisi ve modülerliği, bir denetleyiciye bağlı bir grup paneli kullanarak muazzam görüntüler oluşturabileceğiniz anlamına gelir. Sanal bir ekran seti oluşturmaya çalışıyorsanız bu yararlıdır.

Dün duyurusu gerçekleştirilenler, yeni B serisinin bir parçasını teşkil ediyor ve film prodüksiyonu için kullanışlı olarak pazarlanıyor. Bunlar yansıma önleyici kaplamaya sahipler ve parlaklar. Sony, 1800 nitte çalışabileceklerini söylüyor. Apple’ın Pro Display XDR’ı 1600 nit üzeri parlaklığa sahip ekran barındıryor. Aslında Apple’ın Pro Display XDR’ındaki “XDR” terimi, aslında ne kadar parlak olabileceğini simgeleyen, “genişletilmiş dinamik aralık” anlamına geliyor.

Sony ekranlar ile yeşil perdeye alternatif oluşturuyor

Arka planı ekranlardan oluşturmanın bir yararı, yaydıkları ışığın izleyiciyi oyuncuların gerçekte orada olduğuna ikna etmeyi kolaylaştırmasıdır. Geleneksel yeşil perde setlerinde arka plan düz ve sadece tek bir renktir. Ve oyuncularınızı arka plan gerçekten varmış gibi aydınlatmanız gerekir. Diğer yandan, ekranları kullanırken arka plan zaten oradadır ve ışık sağlar.

Bir örnek olarak, gün batımında çölde oturan bir karakter hayal edin. Bunu yeşil bir perde önünde çekiyor olsaydınız, oyuncunun gerçekten dışarıda olsaydı nasıl görüneceğini öykünmek için bir dizi ışık ayarlamanız gerekirdi. Halbuki ekran kullanıyorsanız, bu ışığı sizin için ekranların üreteceğine çoğunlukla güvenebilirsiniz. Bu da gerçekçi görünen bir çekim yapmayı kolaylaştırır. Bunun örneğini aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

Ekranların kullanılması daha gerçekçi yansımalar yaratılmasını sağlayacaktır. Örnekteki varsayımsal karakter, hafif yansıtıcı bir kask takıyor olsaydı ve yeşil bir perde önünde çekim yapılıyor olsaydı, bu yeşil rengi yansıtırdı. Görsel efekt sanatçıları daha sonra geri dönmeli ve kaskın aslında çölü yansıtıyormuş gibi görünmesini sağlamalıydı. Bununla birlikte, ekranlarla kask, çevresinde görüntülenen görüntüleri yansıtabilir, herhangi bir çekim sonrası işlem gerekmez.

Sony, bu ekranların yüksek kare hızları ve üç boyutlu görüntü kapasitesine sahip olduğunu söylüyor. Bu nedenle onları ne tür bir görüntü işaretiyle besleyebileceğiniz konusunda büyük bir esneklik mevcut. Şirket bunları “yaz aylarında” kullanıma sunmayı planlıyor, ancak henüz bir fiyat açıklamadı. Bunların profesyonel düzeyde ürünler olduğu göz önüne alındığında (B serisi, Sony’nin film prodüksiyon kolu olan Sony Pictures Entertainment ile iş birliği içinde geliştirildi.), muhtemelen “sormanız gerekiyorsa, bunu karşılayamazsınız” şeklinde bir fiyatın varlığı söz konusudur. Ancak kendiniz satın almayacak olsanız bile, yakında bunlar kullanılarak üretilen filmleri veya dizileri izleme ihtimaliniz yüksek olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER