Teknoloji

Sony eğlence biriminin tamamını kontrol etmeyi sürdürecek

Şirketi Third Point LLC ile Sony’nin yüzde 7 oranında hissesini kontrol eden milyarder yatırımcı Daniel Loeb, geçtiğimiz mayıs ayında şirketin eğlence biriminin yüzde 15 ila 20 oranındaki hissesinin satışı önerisini ortaya atmıştı. Loeb böylelikle şirketin hisselerinin yüzde 60 oranında değer kazanabileceğini öne sürmüştü.

sony-new-york-merkez-180113

Bu teklife pek sıcak yaklaşmayan Sony’nin yönetim kurulu beklenen hareketi gerçekleştirdi ve CEO Kaz Hirai imzasıyla yayınlanan bir mektup ile Loeb’in teklifini reddetti. Mektupta eğlence biriminin yüzde 100’ünü kontrol etmenin Sony’nin başarısı için önemine vurgu yapan Hirai, hisse satışının pek çok açıdan şirket stratejisine aykırı olduğunu dile getirdi.

Eğlence biriminin dağıtım platformları gibi yeni eğilimlerden faydalanmaya daima hazır olduğuna dikkat çeken Sony CEO’su, bu birimin tamamına sahip olmanın elektronik birimiyle bir sinerji oluşturma konusunda da yardımcı olacağını ifade etti. Hirai gerektiği takdirde Loeb’in teklif ettiği 2 milyar dolarlık sermaye artırımını şirketin de gerçekleştirebileceğini ve bundan böyle yatırımcılara daha detaylı bilgi verileceğini de sözlerine ekledi.

İlgili >> Sony

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER