Teknoloji

Sony E3 öncesinde yeni NGP videoları yayınladı – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

E3 2011’in başlamasına birkaç gün kaldı. Oyun dünyasının bu büyük etkinliğinde Sony’nin gelecek nesil PlayStation Portable cihazı NGP’nin de sahne alması bekleniyor. Sony PlayStation’ın resmi blogunda herkesin merağını daha da arttıracak yeni videolar yayınlandı.

Dört çekirdekli işlemci sahibi NGP geriye dönük uyumluluğa da sahip olacak, yani indirilebilir PSP oyunlarını bu konsol üzerinde oynamak mümkün olacak. Sony NGP üzerinde Uncharted gösterimine yeniden rastlanılan bu tanıtım videolarında Sound Shapes adı verilen yeni bir müzik oyunu da dikkat çekiyor. Ayrıca çapraz platform desteği sayesinde Wipeout HD gibi oyunlarda PS3 ile NGP’nin kapışmasına tanık olmanın da mümkün olacağı görünüyor. NGP ile birlikte yeni gelen çift analog çubukların oyun oynarken fazlasıyla kullanıldığını görüyoruz. Ayrıca sunum gerçekleştiren kişiler Sony NGP’nin beş inç’lik dokunmatik ekranından da yararlanıyor. Wipeout HD oyununda öndeki kamera kullanılarak kazananın fotoğrafları veya videoları diğer oyunculara gösterilebiliyor olması da ilginç bir ayrıntı olarak dikkat çekiyor.

Dikkat edeceğiniz üzere, Sony donanımdan çok yazılım marifetlerini ön plana çıkarır durumda. Aslında bu planlı bir strateji, çünkü şu anda görmekte olduğumuz NGP cihazları hâle gelişim sürecinde. Yani, karşımıza çıkacak son NGP cihazları şu anda videolarda veya fotoğraflarda gördüğümüz cihazdan, boyut olarak olmasa da, farklılıklar taşıyabilir.

Sözünü ettiğimiz videoları aşağıda bulabilirsiniz.

Video: Sony NGP Tanıtım Videosu (1)

Video: Sony NGP Tanıtım Videosu (2)

İlgili – PlayStation Blog (1)
İlgili – PlayStation Blog (2)
İlgili – PlayStation Blog (3)

İLGİLİ HABERLER