EğlenceTeknoloji

Sony’den oyun severleri üzecek E3 2020 kararı

ps4 4k sony e3 2020

Sony, geçtiğimiz yıl oyun dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan E3’e katılmamıştı. Şirket, bu durumun geçici olmasını bekleyenleri üzecek bir karar aldı. Sony bu yıl düzenlenecek E3 2020 fuarında da boy göstermeyeceğini açıkladı.

Sony kararını GamesIndustry.biz sitesine gönderdiği bir açıklamayla duyurdu. Açıklamada kararın kapsamlı değerlendirmeler sonucunda alındığı vurgulandı. E3’ün düzenleyicisi ESA’ya büyük saygı duyduğunu belirten Sony, E3 2020’nin şirketin bu yılki odak noktasını yansıtmak için uygun vizyona sahip olmadığını iddia etti.

Sony’nin açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “2020’deki küresel etkinlik stratejimiz çerçevesinde dünya genelinde yüzlerce etkinliğe katılacağız. Burada öncelikli odak noktamız hayranlarımızın PlayStation ailesinin bir parçası gibi hissetmeleri ve favori içeriklerine erişebilmeleri. PlayStation 4 için muhteşem oyunlar yolda. PlayStation 5 de bu yıl çıkacak. Önümüzde hayranlarımızla kutlama yapmamız için muhteşem bir yıl var.”

Sony kararıyla E3 2020 fuarının sönük geçmesine yol açabilir

Sony, 2018’de E3 konusunda farklı bir yaklaşım uygulamış ve E3 2018 kapsamında düzenlediği etkinlikte Death Stranding gibi etkileyici oyunları sergilemişti. 2020’de PlayStation 5’i çıkarmaya hazırlanan Sony, bu yıl da tercihini E3’e katılmamaktan yana kullandı.

Sony’nin bu kararı, E3 2020’nin sönük geçmesine sebep olabilir. Şirketin yokluğu, E3 2019’un bir önceki yıla göre daha sessiz geçmesine yol açmıştı. Bu etkiyi biraz olsun telafi edebilecek şirket olarak ise Microsoft’un ismi öne çıkıyor. Şirket, Xbox Series X’i The Game Awards etkinliğinde duyurmuştu. Yeni nesil oyun konsoluna dair yeni detaylar da E3 2020 kapsamında oyun severlerle paylaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER