Eğlence

Sony e-spor yatırımlarına Repeat.gg ile devam ediyor

sony e-spor ps5 ekran görüntüsü alma güncellemesi

Sony e-spor turnuvası platformu Repeat.gg‘yi satın alıyor. Şirket böylelikle e-spor yatırımlarına bir yenisini daha eklemiş oluyor. Şimdiye kadar 100 binden fazla turnuva düzenleyen Repeat.gg, bu turnuvalarda 2.3 milyondan fazla katılımcıyı bir araya getirdi. Platform; Fortnite, League of Legends ve Call of Duty: Warzone gibi popüler oyunların turnuvalarına ev sahipliği yaptı.

Konuyla ilgili olarak Sony’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Repeat.gg’nin yetenekli ekibiyle birlikte oyunculara rekabetçi oyun deneyiminde daha fazla seçenek sunacağımız ve e-spor tekliflerimizin sayısını artıracağımız için heyecanlıyız. Henüz yolun başındayız ve gelecekte topluluğumuzla daha fazla haber paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.”

Repeat.gg tarafından yapılan açıklamada ise platformun Sony sayesinde daha fazla kaynağa, oyuna ve teknolojiye erişebileceği belirtildi. Repeat.gg PlayStation’ın yanında PC, mobil ve diğer konsolları desteklemeye devam edecek.

Sony e-spor yatırımlarına daha önce başlamıştı

Sony e-spor alanında daha önce başka yatırımlar da yapmıştı. Prestiji e-spor turnuvası Evo’yu geçtiğimiz yıl RTS ile birlikte satın alan şirket, PlayStation Tournaments platformu üzerinden kendi turnuvalarına da ev sahipliği yapıyor. Canlı servis oyunlarıyla daha yakından ilgilenmeye başlayan Sony, oyuncuları turnuvalarda bir araya getirmek için seçeneklerini artırmaya çalışıyor.

Repeat.gg’yi satın alan Sony, kısa süre önce Destiny’nin geliştiricisi Bungie’yi bünyesine katma sürecini tamamlamıştı. Haven Studios’u da satın alan Sony, 2021’in mayıs ayında da Discord ile kapsamlı iş birliğini duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER