Manşetler

Sony’nin 13.3 inç elektronik kağıt ekranlı E Ink Mobius cihazı görüntülendi (video)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin şimdiye kadar birkaç kez denenmiş ve pek de başarıya ulaşmamış bir olayı denediğini geçtiğimiz pazartesi günü yayınladığımız bir haberle aktarmıştık. Şirket 13.3 inç’lik ekrana sahip E Ink Mobius cihazıyla üniversite öğrencilerinin çantasına girmenin planlarını yapıyor. 2014 Mart ayında piyasaya çıkması beklenen bu büyük elektronik kağıt ekranlı okuyucunun videosu da fazla vakit geçmeden ortaya çıktı.

sony-e-ink-mobius-4-200513

Yazının devamında yer alan video iki şeyin net olduğunu gösteriyor. Öncelikle bu ürün öğrencilere gerçekten büyük bir hizmet sunacak, bu ürüne sahip olanlar okul kitaplarını ve defterlerini tek bir cihazda tutma imkanına sahip olacak. Böylelikle çantala bir hayli hafifleyecek. Ayrıca bu ürün oldukça havalı bir görünüme sahip.

E Ink ekranın kullanımı sayesinde Mobius geleneksel ekrana sahip bir tablete göre daha da hafif geliyor. 13.3 inç ekranlı bir cihaz için 358 gr. ağırlığın hayli düşük olduğunu kabul etmek gerek. Ürünün iPad mini’den çok az daha ağır olduğuna dikkat çekmek gerekiyor. Ayrıca ürünün güç tüketimi de bir hayli düşük, bu da cihazın her iki şarj işlemi arasında uzun süre çalışabileceği anlamına geliyor.

Sony bu ürünün henüz prototip aşamasında olduğunu ve daha düzgün hâle getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Bu arada şirket E Ink Mobius’a yazı yazarken avuç içinin cihaza dayanabileceğini vurguluyor, halbuki bunu bir tabletle her zaman yapmanın mümkün olmadığının altını çiziyor. Hiç şüphesiz bu küçük ancak önemli özellik sayesinde elektronik okuyucu gerçek bir yazı yazma deneyimi sunacaktır.

Bu dijital not defteri, seri üretimine başlanmadan önce Japonya’daki bazı üniversitelerde test ediliyor.

İlgili >> Engadget, Diginfo.tv

İLGİLİ HABERLER