Teknoloji

Sony DualShock gelecekte dokunmatik ekranla yenilenebilir

sony dualshock

Sony tarafından kısa süre önce güncellenen bir patent, şirketin PlayStation oyun kumandalarının tasarımında farklı formatları deneyebileceğini gösteriyor. Patent dosyasına göre, Sony DualShock oyun kumandasına dokunmatik ekran yerleştirme fikrini değerlendiriyor.

Güncellenen patent dosyasındaki özet bölümüne göre, dokunmatik ekran DualShock 4’te dokunma hassasiyetine sahip alanın olduğu yere yerleştirilecek. Dokunmatik ekranın varlığı, akıllara Sony‘nin PS Vita’nın devamı olarak tanımlanabilecek bir cihaz sunabileceği ihtimalini de getiriyor. Ancak patent dosyasındaki bilgiler, son derece iyi bilinen DualShock tasarımını işaret ettiği için bu ihtimal devredışı kalıyor.

Sony’nin patent dosyasındaki bilgilerin büyük ölçüde mevcut DualShock 4 tasarımını yansıtması, akıllara Sony’nin dokunmatik ekran yerleştirmek yerine çukurlu, dokunma hassasiyetine sahip alanda bazı değişiklikler yapabileceğini de düşündürüyor.

Patenti alınan tasarım ve teknolojiler, her zaman gerçeğe dönüşmüyor. Bunun dokunmatik ekranlı Sony DualShock için de geçerli olduğunu unutmamak gerekiyor. Yine de, Sony’nin patent dosyası şirketin yeni fikirleri değerlendirdiğini göstermesi açısından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER