Teknoloji

Sony PlayStation 4’e özel DualShock 4 oyun kumandasının yeni renklerini duyurdu

Sony, dün Gamescom kapsamında düzenlediği basın toplantısında PS4 ile ilgili detayları açıkladı. Ayrıca Japon şirket yeni oyun konsoluyla kullanılacak DualShock 4 uzaktan kumandanın “Magma Red” kırmızı ve “Wave Blue” mavi gibi iki farklı renge sahip çeşitlerini de duyurdu.

sony-ps4-dualshock-4-210813

Her iki kumanda da PlayStation 4’ün yurt dışında piyasaya çıkmasıyla aynı zamanda satışa sunulmuş olacak. Avrupalılar bu kumandalara Kuzey Amerika’dakilere göre daha önce sahip olma şansına sahip olacak. Kumandalar için İngiltere’de 54 pound, ABD’de ise 59 dolarlık fiyatların belirlendiği de dile getirildi.

PlayStation 3’ün DualShock 3 kumandasının tasarımını Xbox 360 kumandasıyla birleştiren yeni DualShock 4  kumandalar yüksek hassasiyetli six-axis sensör içeriyor. Ayrıca kumandanın önüne de dokunmayla kontrol edilen bir alan yerleştirilmiş, bunun sayesinde oyunculara oyunlarla etkileşim kurma ve oynama sırasında yeni yöntemler sunuluyor.

Kumandanın tepesine yer alan üç renkli LED barındıran ışık çubuğu da farklı renklerde aydınlatılıyor. Işık çubuğu çeşitli oyunlarda her bir oyuncunun kumandasında farklı renklerde yanarak her bir oyuncunun hangi karakter olduğunu daha rahat şekilde ayırt etmeyi sağlıyor.

Sony, PlayStation 4 kutusunun içine DualShock 4 oyun kumandasının siyah renkli versiyonunu ekliyor. Biraz daha fazla para ödeyenler de bu renkli kumandalara sahip olabilecek.

PlayStation 4 15 Kasımda Kuzey Amerika’da, 29 Kasımda da Avrupa ve Latin Amerika ülkelerinde satışa sunulacak. Konsolun Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı şu an için netlik kazanmadı.

İlgili >>Pocket-lint

[Görsel – Pocket-lint]

İLGİLİ HABERLER