EğlenceTeknoloji

Sony DualSense oyun kumandasına Apple desteği

sony dualsense playstation 5

PlayStation 5 için hazırlanan Sony DualSense oyun kumandasını artık Apple’ın cihazlarında PS5 oyunlarını oynarken kullanmak mümkün olacak. Bu imkanı PS Remote Play iOS uygulaması için hazırlanan son güncelleme sağlıyor.

Bu imkandan faydalanabilmek için sadece PS Remote Play uygulamasının en son sürümünü yüklemek yeterli olmuyor. iPhone’larda iOS 14.5’e, iPad’lerde ise iPadOS 14.5’e geçiş yapılması gerekiyor. Yine de, PS4’ün DualShock oyun kumandası hâlâ Remote Play deneyiminde DualSense’e kıyasla daha avantajlı görünüyor.

The Verge sitesinin haberine göre, kullanıcılar oyun oynarken uyarlanabilir tetik tuşlarından faydalanabilecek. Dokunsal geri bildirimlerin işleyişi ise biraz gelişigüzel gibi görünüyor. Temel dokunsal geri bildirim desteği mevcut olsa da, Control gibi oyunlar için gelişmiş bir destek mevcut değil. DualSense’in mikrofonu, kulaklık jakı ve hoparlörü de Remote Play deneyiminde şu an için çalışmıyor.

Gelişmiş dokunsal geri bildirim, mikrofon ve hoparlör desteklerinin eksikliği, Sony DualSense ve DualShock kumandalar arasındaki farkı azaltıyor. Yine de, yeni oyun kumandasının iPhone ve iPad’lerde kullanılabilmesinin Sony için gerekli bir adım olduğunu söylemek gerekiyor. DualSense’in Apple cihazlarındaki desteğinin zaman içinde geliştirilmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER