Teknoloji

DualSense Edge: Sony’den PS5 için yeni oyun kumandası

sony dualsense edge

Sony DualSense Edge adını taşıyan yeni PlayStation 5 oyun kumandasını tanıttı. Edge’in ana özelliği olarak kişiselleştirme öne çıkıyor. Kişiye özel beş profilin eklenebildiği DualSense Edge, ekstra giriş yöntemlerini de beraberinde getiriyor.

Analog çubuklarının altına yerleştirilen işlev butonları da DualSense Edge’de göze çarpan yenilikler arasında yer alıyor. Paylaşılan fotoğraflarda kauçuk kaplamanın varlığı da ayrıca dikkat çekiyor. Bunun kumandanın tutuşunu kolaylaştıracağı söylenebilir.

DualSense Edge’in Sony’nin Xbox Elite oyun kumandasına yanıtı olarak tanımlamak mümkün. Oyuncular kumandanın tuşlarını yeniden görevlendirebiliyor ve diledikleri takdirde bazı tuşları devredışı bırakabiliyor. Çubuk hassasiyetinin ve ölü bölgelerin ayarlanabilmesi ve bunların kişisel profillere kaydedilebilmesi de DualSense Edge’in öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.

Kumandanın çubuk başlıkları ve arka tuşlarının değiştirilebilmesine ek olarak, kullanıcılar tüm çubuk modülünü değiştirebiliyor. DualSense Edge USB-C kablosu ve taşıma kutusuyla birlikte gelecek.

Sony DualSense Edge için henüz bir fiyat ve çıkış tarihi açıklamış değil. Şirket yeni oyun kumandasıyla ilgili daha fazla bilginin önümüzdeki aylarda paylaşılacağını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER