Manşetler

Sony Cyber-shot RX10 sabit lensi DSLR tarzı özelliklerle buluşturuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony en yeni ara seviye fotoğraf makinesi Cyber-shot RX10’u tanıttı. Sayısız DSLR tarzı seçeneği güçlü zum değerine sahip lensle buluşturan bu makine çantada birden fazla lens taşıma ihtiyacını ortadan kaldıracak şekilde sabit lensle sunuluyor.

sony-cyber-shot-rx10-161013

Carl Zeiss Vario-Sonnar T* 24-200 mm., f/2.8 lens barındıran bu makine bir kompakt sistem veya DSLR kameranın boyutlarındaki gövdesiyle dikkat çekiyor. RX10’un içinde tıpkı Cyber-shot RX100 II’de olduğu gibi 20.1 megapiksel, 1 inç, arka aydınlatmalı Exmor R CMOS sensör ve Bionz X işlemci bulunuyor.

Bionz X işlemci motoru selefine göre üç kat daha hızlı çalışırken, Sony’nin belirttiğine göre, yeni bir detay üretme mekanizması, alan odaklı gürültü azaltma ve kırılım azaltıcı akıllı özellikleriyle dikkat çekiyor.

RX10 yakını veya uzağı çekmekte yeterli görünüyor, lensle arasında 3 cm. uzaklık bulunan nesnelerden geniş açılı ayarlara kadar birçok çekim bu makineyle rahatlıkla yapılabiliyor. Direct Drive SSM kilitlemeli otomatik odak sayesinde hareket hâlindeki hedefler de doğru şekilde izlenebiliyor. Eye AF otomatik odak özelliği de nesnenin gözlerinin her zaman keskin şekilde odaklanmasını sağlıyor, üstelik bu işlem nesne kameraya bakmıyor olsa bile gerçekleştirilebiliyor.

Full HD çözünürlükte 25p veya 50p hızlarında video çekimi yapabilen kamera tüm pozlama modlarıyla da kontrol imkanı sağlıyor. HDMI çıkışı sayesinde çekilen fotoğraf ve videolar harici TV veya monitörlere yansıtılabiliyor. Opsiyonel XLR adaptörü sayesinde de harici mikrofon bağlanabiliyor.

RX10’un arkasında 3 inç, döndürülebilir LCD ekran yer alıyor ve bu ekran 1228000 nokta gibi göz yaşartıcı bir çözünürlük sunuyor. OLED vizör de 1444000 noktalı yapısıyla işleri epey kolaylaştırıyor.

Wi-Fi ve NFC desteği sayesinde mobil cihazları ikinci ekran veya uzaktan kumanda olarak kullanmak da mümkün hâle geliyor. Yedi farklı programlanabilir tuş, pozlama ve diğer ayarların geri bildirimini gösteren LCD ekran da RX10’da varolanlar arasında dikkat çekiyor.

Sony Cyber-shot RX10 gelecek ayın ortalarında piyasaya çıkacak. Fiyatıysa henüz kesinlik kazanmadı.

İlgili >> Sony

İLGİLİ HABERLER