Teknoloji

Sony Cyber-shot HX99 28X zoom imkanını ultra kompakt kasada sunuyor

sony cyber-shot hx99
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı telefonların muhteşem fotoğraflar çekebilmesi, özellikle kompakt fotoğraf makinelerine olan talebi olumsuz anlamda etkiliyor. Fotoğraf makinesi üreticileri, bu durumu telefon kadar rahat taşınabilecek bir tasarımın içine pek çok özelliği yerleştirerek çözmeyi amaçlıyor. Sony Cyber-shot HX99 da bu yaklaşımın en güncel örnekleri arasında yer alıyor.

Cyber-shot HX99’da 28X yakınlaştırma yapabilen f/3.5-6.4 diyafram genişlikli bir lens bulunuyor. Hareket ettirilebilen OLED vizör, döndürülebilen dokunmatik ekran gibi unsurlar taşıyan kamera, küçük kasasına rağmen standart boyutlardaki kameralardaki deneyimi vadediyor.

18.2 megapiksel çözünürlüklü lens ile 4K video kaydı yapabilen Cyber-shot HX99, Alpha serisinden ödünç aldığı Eye AF teknolojisi sayesinde 0.09 saniye gibi kısa sürelerde otomatik odaklama yapabiliyor. Maksimum ISO 6400 film hassasiyeti, Cyber-shot HX99’u düşük ışıklı karelerin şampiyonu yapmıyor. Ancak kamerayla RAW formatında fotoğraflar çekmek mümkün oluyor.

Sony Cyber-shot HX99 kasım ayında satışa sunulacak

Sony Cyber-shot HX99 kasım ayının başlarında yurt dışında satışa sunulacak. Kameranın ABD’deki fiyat etiketinde 450 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER