Teknoloji

Dünyanın en küçük 30x optik zumlu fotoğraf makinesi Sony Cyber-shot HX50 tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony üst sınıf Cyber-shot serisine HX50’yi ekledi. Dünyanın 30x zum lensli en küçük ve hafif kompakt fotoğraf makinesi 108 x 64 x 38 mm’lik boyutlarıyla gerçekten etkileyici derecede küçük sayılır. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de piyasaya çıkan HX300 gibi 20.4 megapiksel Exmor R CMOS sensör ve Bionz görüntü işlemcisi içeren bu fotoğraf makinesi 24-720mm f/3.5-6.5 eşdeğerli lensle birlikte geliyor. Sony’nin optik görüntü dengeleme sistemi sayesinde yüksek zum değerlerinde bile durağan şekilde fotoğraf çekimi ve video kaydı yapılması sağlanıyor.

sony-cyber-shot-hx50-240413

Sony HX50’de yer alan dahili Wi-Fi özelliği sayesinde makineyi akıllı telefon veya başka bir akıllı cihaz ile uzaktan kumanda etmek mümkün oluyor. Ayrıca Wi-Fi aracılığıyla fotoğrafları web’de paylaşabilir veya fotoğrafları ve videoları PC’ye yedeklemek veya TV’de görüntülemek için kablosuz bağlantıdan yararlanabilirsiniz. Ne var ki, Sony’nin Xperia Z başta olmak üzere akıllı telefon ve tabletlerinde fazlasıyla önem verdiği NFC teknolojisi bu makinede yer almıyor.

Sony Cyber-shot HX50’nin değişken zumu yakından çekim, grup çekimi veya uzaktan çekim yapmak isteyenler gibi farklı ilgi alanlarına sahip kullanıcıları hedefleyen niteliğe sahip. Elle kontrol ve pozlama telafisi için sunulan ayrı kadranlar ve elektronik vizör gibi farklı aksesuarları kullanmaya olanak sağlayan çoklu arayüz destekli bağlantı yuvası da Sony HX50’nin farklı zevklere ve işlevlere hitap ettiğini gösteriyor. Ne var ki, makine sadece JPEG formatında çekim yapıyor, RAW desteği bulunmuyor.

Dokuz farklı görüntü efekt filtresi, en iyi kareyi yakalamaya yardımcı olan farklı çekim modları ve 1080p/50 video çekim desteği gibi teknik özelliklere sahip olan HX50’nin bataryası tek bir şarj ile 400 çekim yapma fırsatı sunuyor. Mayıs sonundan itibaren yurt dışında piyasaya sunulacak bu makinenin İngiltere fiyatı 350 pound olarak belirlenmiş.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER