Teknoloji

Sony Crunchyroll’u satın alma sürecini tamamladı

sony crunchyroll

Sony, çevrimiçi animasyon platformu Crunchyroll için AT&T ile geçtiğimiz aralık ayında anlaşmaya varmıştı. Söz konusu satış süreci nihayet tamamlandı. Crunchyroll’u kendi animasyon platformu Funmation ile birleştirecek olan Sony, kısa sürede yeni bir animasyon abonelik servisi platformunu hayata geçirmeyi amaçlıyor.

Taraflar 1 milyar 175 milyon dolar karşılığında anlaşmaya varmıştı. The Information’ın haberine göre, AT&T servisi 1.5 milyar dolara satmayı planlamıştı. Telekomünikasyon şirketinin satış gelirini çevrimiçi içi platform için yaptığı harcamaları karşılamakta kullanacağı söyleniyor. Bir süredir elindeki medya varlıklarını çıkaran AT&T, odak noktasını yeniden bağlantı hizmetlerine kaydırıyor.

Sony ise Crunchyroll’u zaten hatırı sayılır bir büyüklükte olan çevrimiçi animasyon yayıncılığı hizmetini kuvvetlendirmek için kullanmayı planlıyor.

Sony Pictures Entertainment CEO’su Tony Vinciquerra, Crunchyroll ile anime hayranlarına daha önce olmadığı şekilide hizmet etme fırsatını yakaladıklarını belirtti. Vinciquerra oyunlarda, geleneksel TV’de, çevrimiçi yayıncılıkta ve ev eğlencesinde anime hayranlarına diledikleri deneyimi sunmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER