Dosya

Sony CES 2014’te neler tanıttı?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

CES 2014’te çok sayıda 4K TV ve egzersiz aksesuarı görücüye çıkarılmış olsa da, akıllı telefonların önümüzdeki ay düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi’ne saklanmış olması dikkat çekti. Bu genel eğilimden farklı hareket eden Sony, CES 2014’te farklı ürün ve servislerin yanı sıra akıllı telefonları Xperia Z1 Compact ve Xperia Z1’in ABD pazarına yönelik versiyonu Xperia Z1S’i görücüye çıkardı. Sony’nin CES 2014’te görücüye çıkardığı ürün ve servislerini aşağıda bulabilirsiniz.

sony-logo-160813

Sony Xperia Z1 Compact ve Z1S

HTC ve Samsung’un çoktan girmiş olduğu ”gözde telefonun daha küçük bir versiyonunu hazırlama” yoluna Sony de Xperia Z1 Compact ile giriyor. Ancak Sony rakiplerinden farklı olarak özelliklerde bir kesintiye gitmiyor, sadece kasayı küçültmekle yetiniyor. Xperia Z1 ile hemen hemen aynı özellikleri paylaşan Xperia Z1 Compact’in en somut farkı 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde 4.3 inç IPS bir ekran barındırması ve Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle gelmesi.

sony-xperia-z1-compact-070114

Xperia Z1’in Amerikan pazarı için hazırlanan versiyonu olan Xperia Z1S ise birkaç küçük fark dışında Xperia Z1 ile hemen hemen aynı özellikleri barındırıyor.

Sony Core ve SmartBand

CES 2014’ün en gözde alanlarından biri olan giyilebilir teknoloji Sony’nin de ilgisi dahilindeydi. Şirket Core ve SmartBand adını taşıyan sensör paketi ve bilekliğiyle geleceğin gözdesi giyilebilir teknolojiler konusunda iddiasını ortaya koydu.

sony-smartband

Sony tarafından bir yaşam blogger’ı olarak tanımlanan Bluetooth destekli Core bileklik, aralarında uykunun da bulunduğu çeşitli aktiviteleri takip edebiliyor. Ancak Core’un yetenekleri bununla da sınırlı kalmıyor. Kullanıcıların sosyal ağlarda paylaştıkları fotoğraflar ve akıllı telefonları ya da sosyal ağlar üzerinden dinledikleri şarkılar da Core tarafından takip ediliyor. Core’un topladığı bilgiler özel akıllı cihaz uygulaması sayesinde görülebiliyor. Core’u piyasaya çıktığı zaman farklı aksesuarlarla birlikte kullanmak da mümkün olacak.

Benzer bir ürün olan SmartBand ise akıllara Nike’ın FuelBand’ini getiriyor. Ancak SmartBand’de bir ekran olmadığı için kullanıcıların bilgilerini kontrol etmeleri adına akıllı telefonlarından yardım almaları gerekiyor.

Tenis Raketi Sensörü

Sony CES 2014’te henüz bir konsept olmaktan öteye gidemeyen tenis raketi sensörünü de görücüye çıkardı. Bluetooth destekli bu hareket sensörü ile tenisçilerin vuruş hızı, vuruş türü, topa verilen eğim gibi bilgileri görmesi mümkün oluyor. Henüz konsept aşamasında olan bu sensörün piyasaya çıkış zamanı bilinmese de, ”akıllı” hale gelen cihaz sayısının artışını göstermesi bakımından Sony’nin sensörü önemli bir görevi yerine getiriyor.

PlayStation Now

Valve’ın 12 Steam Machine sistemini tanıttığı CES 2014’te Sony’de oyun keyfini buluta taşıyan PlayStation Now’ı gözler önüne çıkardı. Böylelikle oyuncuların oyun keyfine konsollarından farklı konumlardan ulaşmalarının da önü açıldı. İlk etapta ABD’de servisi kapalı beta sürümüyle test etmeye başlayacak olan Sony, yaz ayları itibarıyla bu kapsamı genişletmeyi hedefliyor.

sony-playstation-now-080114

TV Baz Hoparlörü ve Ses Çubukları

CES 2014’e farklı kategorilerden pek çok ürünle gelen Sony’nin en dikkat çeken ürünlerinden birisi de kendisi adına bir ilk teşkil eden TV baz hoparlörü oldu. 32 ila 50 inç arasındaki televizyonların altına yerleştirilmeye uyumlu olan ses çubuğu görünümlü bu hoparlör sayesinde hem yerden tasarruf etmek hem de televizyon izlerken daha gelişmiş bir ses deneyimi yaşamak mümkün oluyor. Şirketin görücüye çıkardığı yeni ses çubukları HTCT770 ve HT-CT370 ise Bluetooth ve NFC uyumlu olmalarıyla göze çarpıyor.

Sony AX 100 4K Video Kamera

Pek çok şirket 4K içeriği gösterme kısmına yoğunlaşırken, Sony 4K olarak içerik üretmek isteyenlerin karşısına AX 100 4K video kamerayla çıkıyor. Sony’nin ilk kompakt 4K video kamerası 14.2-megapiksel Exmor R CMOS sensör ve Zeiss Vario-Sonnar T Lens yardımıyla 3840 x 2160 piksel çözünürlüğünde görüntüler kaydedebiliyor. 1999.99 dolarlık yurt dışı satış fiyatı kulağa yüksek gelse de, 4K özellikli diğer video kameralara kıyasla AX 100’ün uygun bir fiyata sahip olduğunu belirtmek gerekiyor.

sony-ax100-4k-video-kamera-070114

Sony Action Cam AS100VR

Adrenalin tutkunlarının sıklıkla tercih ettiği giyilebilir kamera segmentinin bir üyesi olan Sony Action Cam AS100VR, eski modeline kıyasla daha gelişmiş bir optik görüntü sabitleyici barındırmasıyla dikkat çekiyor. Su geçirmez olan video kamera, kasklara da monte edilebiliyor. 5 metrenin altında bir derinliğe inmek isteyenler içinse özel bir kılıf sunuluyor. 60/50/30/25/24p’de Full HD görüntü kaydı yapabilen Action Cam AS100VR’de NFS ve GPS de bulunuyor. Sony’nin yeni giyilebilir kamerası önümüzdeki nisan ayında yurt dışında satışa sunulacak.

sony-action-cam-as-100vr

Sony A5000

Artık sahneden çekilen NEX serisi dijital fotoğraf makinelerinin bir devamı niteliğinde olan aynasız A5000, Sony’nin CES 2014 kadrosunun ön plana çıkan ürünlerinden biri. 20 megapiksel  APS-C sensör, Wi-Fi, NFC, 3 inç LCD barındıran dijital fotoğraf makinesinin kasa ağırlığıysa sadece 210 gram.

sony-a5000-aynasiz-kamera-070114

Önümüzdeki mart ayında siyah, beyaz ve gümüş renk seçenekleriyle satışa sunulacak A5000’in yurt dışındaki fiyat etiketinde 600 dolar yazacak. Bu fiyata 16-50mm motorize zum lens de dahil olacak. A5000’in siyah E 55-210mm zum lensini almak içinse 350 dolar ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER