Teknoloji

Sony CEO’su yeni nesil PlayStation’ın gerekli olduğuna inanıyor

Sony PlayStation 4 İncelemesi

Sony CEO’su Kenichiro Yoshida, büyük başarı yakalayan PlayStation 4‘ün takipçisi olacak yeni nesil bir PlayStation için planların olduğunu doğruladı. The Financial Times’a konuşan Yoshida, “Şu an için sadece yeni nesil bir donanımın gerekli olduğunu söyleyebilirim” ifadesini kullandı. CEO’nun açıklamalarında PlayStation 5 isminin geçmemiş olması da ayrıca dikkat çekti.

The Financial Times’ın haberinde Sony’nin planları konusunda fazla detay yer almıyor. Gazete, Yoshida’nın açıklamalarını “Değeri 70 milyar dolara ulaşan ve giderek büyüyen küresel mobil oyun pazarına karşı Sony ne yapmalı?” sorusu çerçevesinde okuyucularına sundu.

Mobil oyun pazarının yükselişi, PlayStation 4’ün piyasaya sürüldüğü dönemde de benzer soruların sorulmasına neden olmuştu. Ancak PS4 beklentileri aşan bir satış performansı sergilemiş ve bu soruları geçersiz kılmıştı. Son olarak da Nintendo Switch özel oyun konsollarına hâlâ bir talep olduğunu kanıtlamıştı.

Yoshida’nın yeni nesil donanım konusundaki açıklamalarına son zamanlarda yapılan bulut tabanlı oyun sistemi duyuruları çerçevesinde bakmak gerekiyor. Sony’nin en büyük rakiplerinden Microsoft, xCloud projesine dair ilk detayları bu hafta içinde paylaşmıştı. Google ise hâlihazırda Project Stream ile Assassin’s Creed Odyssey deneyiminin internet tarayıcısı üzerinden yaşanmasını test ediyor. Capcom ve Ubisoft da popüler oyunları Resident Evil 7 ve Assassin’s Creed Odyssey’in çevrimiçi versiyonlarını Japonya’da Nintendo Switch sahiplerine sunuyor.

Sony yeni PlayStation’ı yeni oyunlarla cazip kılabilir

PS4’ün satış performansından cesaret alan ve son zamanlarda özel oyunlarla da kayda değer bir başarı yakalayan Sony, yeni nesil PlayStation’ı da yeni nesil oyunlarla çekici kılabilir. PlayStation’ın konsol pazarındaki hakimiyeti, Sony’nin bu yöndeki tercihi için temel oluşturuyor.

İLGİLİ HABERLER