Teknoloji

Sony Camera Remote API ile üçüncü taraf uygulamalara kapı açıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony IFA 2013’te Camera Remote API adı verilen bir uygulama geliştirme arayüzü de duyurdu. Bu sayede Sony fotoğraf makinelerini uzaktan kumanda etmeyi sağlayan daha fazla uygulama görmek mümkün olacak.

sony-qx-lens-kamera-090913Bu API yazılımcılara Sony kameralarının, aralarında fotoğraf ve video çekmenin de bulunduğu çeşitli özelliklerini kontrol etme fırsatı veriyor. Ayrıca akıllı telefonun ekranını bir vizör gibi kullanmak, çekim zamanlayıcısını ve zum işlevlerini kontrol etmek de mümkün olacak.

Şu anda Sony’nin geliştirdiği PlayMemories for Mobile uygulaması tüm bu işlevleri sunuyor. API ile birlikte üçüncü taraf geliştiriciler de benzer uygulamaları geliştirebilecek. Instagram gibi sosyal fotoğraf paylaşım uygulamaları veya Aviary gibi fotoğraf düzenleme uygulamaları da böyle işlevler kazanabilecek.

API yazılımcıların farklı platformlarda geliştirme yapmalarına izin veriyor. Yani iPhone veya Windows Phone cihazları için de uygulama geliştirmek mümkün olabilecek.

API aralarında QX10 ve QX100 lens kameraların, Sony NEX-6, 5R ve yeni NEX-5T’nin, Action Cam ve müzik video kaydedicisinin bulunduğu en yeni Sony ürünlerini destekliyor.

Kameralarda bağlanılabilirlik önemli bir özellik hâline gelmeye başladı. Samsung, Panasonic, Canon, Nikon gibi şirketler de kablosuz bağlantı işlevlerine sahip olan modellere daha fazla ağırlık vermeye başladı. Ayrıca bu markalar geliştiricilerin kontrol imkanı sağlayan yenilikçi uygulamalar geliştirmeleri için de gerekli araçları temin ediyor.

İlgili >> Sony Camera Developer

İLGİLİ HABERLER