Teknoloji

Sony C6603 Yuga kod adlı gelecek Xperia akıllı telefonu yüzünü gösterdi

Sony’nin C6603 “Yuga” olarak adlandırılan akıllı telefonu Almanya’da yayın yapan Android Schweiz sitesi tarafından görüntülendi. Toplam yedi farklı fotoğraf yayınlayan sitenin bu fotoğraflarından bir tanesi cihazın keskin görüntüler sunan 1080p ekranını ve dikdörtgen şekilli kasasını gösteriyor. Geçen ay bu cihaza ait olduğu düşünülen benchmark sonuçları da telefonun çeşitli teknik özelliklerini gözler önüne sermişti.

sony-xperia-yuga-7

Cihazın yekpare tasarımına sahip olması kullanıcıların bataryayı değiştiremeyeceği anlamına geliyor. Ekranın altında fiziksel navigasyon tuşunun bulunmadığı, bu işlerin yazılıma emanet edildiği görülürken ekranın altında kalacak şekilde kenarda yer alan metal görünümlü yuvarlak şeklin ne olduğu de gerçekten merak uyandırıcı. C6603’ün cam arka panele sahip ilk Xperia akıllı telefonu olacağı da dile getirilen iddialar arasında yer alıyor.

Sony Xperia C6603 Yuga’nın 1.5 GHz işlemci, ki bu muhtemelen Qualcomm üretimi olacak; Adreno 320 GPU ve 2 GB RAM barındıracağı geçen ay sızan benchmark sonuçları sayesinde belli olmuştu. 5 inç’lik ekranının 1794 x 1080 çözünürlüğe sahip olduğu tahmin edilen cihazın bu garip çözünürlüğü ekranın altında yer alan yazılım tabanlı navigasyon tuşlarına borçlu olduğu belirtiliyor.

Sony’nin bu telefonun ne zaman resmiyet kazanacağı henüz bilinmiyor. Ancak önümüzdeki en kuvvetli ihtimal yaklaşık iki ay sonra ABD’de düzenlenecek CES tüketici elektroniği fuarı gibi görünüyor.

Galeri: Sony Xperia C6603 Yuga
[nggallery id=1100]

İlgili >> Xperia Blog

İLGİLİ HABERLER