Teknoloji

Sony büyük PS4 güncellemesini bugün yayınlıyor

sony ps now
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-playstation-4-inceleme-00007

PlayStation 4 ve Xbox One arasındaki yeni nesil oyun konsolu savaşlarında bir yıl geride kalmak üzere. Satış rakamları bakımından Sony önde olsa da, konsola yeni özellikler sunma ve yazılım güncellemeleri konusunda Microsoft rakibinden daha hızlı davranıyor. Sony bugün yayınlayacağı büyük bir güncellemeyle bu farkı kapatmayı amaçlıyor. PlayStation 4 yazılımının ikinci sürümü oldukça önemli özellikleri Sony’nin yeni nesil oyun konsoluna getiriyor.

Yeni yazılımla gelecek özellikler arasında en dikkat çekici olanı ise Sony’nin ”Share Play” olarak adlandırdığı oyun paylaşım özelliği. Share Play ile kullanıcılar arkadaşlarını oyun deneyimlerini izlemeleri için davet edebiliyor. Bu özellikten faydalanmak için davet edilen kişinin söz konusu oyunun bir kopyasına sahip olması veya oyunu indirmesi gerekmiyor. Ancak Share Play’in kullanım biçimine bağlı olarak PlayStation Plus aboneliği şart koşulabiliyor. Eğer davet edilen arkadaş sadece oyunu kendi konsolu üzerinden izlemekle yetinecekse herhangi bir ödeme yapılmıyor. Davet edilen kişiye oyunun kontrolünün verilmesi içinse davet sahibinin PlayStation Plus abonesi olması gerekiyor. Eğer davet edilen kişi oyuna çoklu oyun deneyiminin bir parçası olarak katılacaksa her iki kullanıcının da PlayStation Plus abonesi olması şart koşuluyor. Buna ek olarak, davet edilen kişiler oyuna sadece 1 saat için izleyici veya oyuncu olarak dahil olabiliyor.

Share Play’e ek olarak, PS4 yazılımının ikinci sürümüyle oyun görüntülerini YouTube üzerinden paylaşmak mümkün hâle geliyor. Güncellemeyle birlikte iyileştirilmiş ve özelleştirilmiş bir YouTube uygulaması da PlayStation Store’daki yerini alacak. Güncellemenin getireceği bir diğer yenilik ise kişiselleştirilebilir temalarla kullanıcılara ana ekranlarını özelleştirme fırsatı veriliyor. Ancak şu an için bu özellik sadece farklı renklerle ve premium temalarla sınırlı kalacak.

USB Music Player uygulaması ise Sony PS4’ün uyumlu USB depolama cihazlarındaki müzik dosyalarını çalmasını sağlayacak. Videolar için böyle bir desteğin sunulmaması PS4’ün medya konusunda Xbox One’ın gerisinde kalmasına neden olsa da, oyun severler Sony’nin başarısının altında oyunlara odaklanmasının önemli bir yer tuttuğunu belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER