Teknoloji

Sony bu yıl yaklaşık 5 milyar TL zarar bekliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony için bu yıl iyi gitmiyor. Önce geçen mart ayındaki deprem felaketinden etkilenen şirket daha sonra da PlayStation Network’e düzenlenen korsan saldırılarından dolayı oluşan kesintilerden çok çekti ve hâla da çekmeye devam ediyor. Sony’nin başına gelen bu kötü olayların şirketin mâli performansına olumsuz etkide bulunacağından kimsenin şüphesi yok.

Sony önümüzdeki perşembe günü mâli yılına dair detaylı finansal raporunu açıklayacak. Meydana gelmesi muhtemel patlamayı yumuşatmak adına şirket tahminlerde aşağı yönde bazı düzeltmeler yaptı. Sony daha önce 70 milyar Japon yeni (1.4 milyar TL) kâr bekliyordu, ancak yapılan son tahminler şirketin 260 milyar yen (5 milyar TL) zarar bekliyor.

Depremin 22 milyar yen (430 milyon TL) zarara neden olduğu tahmin edilirken, söz konusu tahminin sadece mart ayı sonuna kadar olan dönemi kapsıyor olması söz konusu rakamın daha da artmış olması ihtimalini doğuruyor. Ayrıca  PSN kesintisinin Sony’ye toplam maliyetinin 14 milyar Yen (274 milyon TL) olduğu tahmin ediliyor.

İlgili – Sony [PDF]
İlgili – Wall Street Journal

http://www.sony.net/SonyInfo/IR/financial/fr/10revision_sony.pdf

İLGİLİ HABERLER