Manşetler

Sony’nin 55 inç ve 65 inç BRAVIA X9000A 4K Ultra HD TV’leri Türkiye’ye geliyor

Sony’nin geçtiğimiz ocak ayında CES 2013’te tanıttığı 55 inç ve 65 inç BRAVIA X9000A 4K Ultra HD TV’ler Türkiye piyasasına giriş yapmaya hazırlanıyor. Sony Eurasia tarafından bugün İstanbul’da düzenlenen basın toplantısı sayesinde bu yeni 4K TV’lerle tanışma fırsatı yakaladık. Full HD’nin dört katı detay sunan bu yeni TV’ler sayesinde, Sony’nin deyimiyle en doğal ve gerçekçi görüntüler hayatın merkezine oturuyor. Sony’nin hayatımıza soktuğu TRILUMINOS teknolojisi sayesinde de renkleri doğal hâlleriyle elde edebilme imkanı da Sony’nin 2013 model BRAVIA TV’lerini gerçekten farklı kılıyor.

sony-4k-bravia-210513

Sony’nin 2013 model BRAVIA TV serisinin amiral gemileri hiç şüphesiz 4K Ultra HD TV’ler olacak. 4K X-Reality PRO işlemci sayesinde Blu-ray Disc, TV yayınları veya web videolarının çözünürlüğünü 4K çözünürlüğe kadar yükseltmeye izin veren bu TV’ler yukarıda bahsettiğimiz TRILUMINOS teknolojisi sayesinde daha geniş bir renk gamı ve dolayısıyla daha gerçekçi görüntüler sunuyor. Sense of Quartz olarak adlandırılan tasarımıyla da BRAVIA X9005 TV’ler oturma odaları ve salonları güzelleştiren bir ürün olmayı hedefliyor. Sony’nin akıllı telefonlarında bir hayli önem verdiği NFC teknolojisi 4K TV’lerde de önemli bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede akıllı telefonu TV’yle eşlemek

Sony’nin 55 inç ve 65 inç 4K Ultra HD TV’leri temmuz ayından itibaren Türkiye piyasasına giriş yapacak. Fiyat konusunda 84 inç’lik modele göre biraz daha uygun noktalardan bu TV’lerin piyasaya çıkacağını söyleyebiliriz. 55 inç’lik modelin fiyatının 10 bin TL’nin biraz üzerinde olması bekleniyor. 65 inç’lik model de doğal olarak ondan daha yüksek bir seviyede fiyatlandırılacak. Bu fiyatlar da henüz piyasa ortalamasının üzerinde sayılır, ancak birkaç yıl içinde fiyatların makul seviyelere düşeceğinin habercisi olarak yorumlanabilir.

4K TV’lerin yanı sıra 2K Full HD TV’ler de BRAVIA TV serisinde önemli bir yer tutuyor. Full HD TV’lerin amiral gemisi olarak W900A serisini görüyoruz. Bu seri altında 55, 46 ve 40 inç modeller yer alıyor. Aktif 3D özellikli bu modeller X-Reality PRO, TRILUMINOS, Motionflow XR 800 Hz, NFC ile tek dokunuşta ekran yansıtma gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. 55, 47 ve 42 inç’lik boyutlardaki ürünlerle gelen W802A serisinde W900A’dan farklı olarak TRILUMINOS’un yer almadığını görüyoruz. 800 Hz yerine 400 Hz’lik Motionflow XR teknolojisi yer alırken aynı zamanda bu modellerde pasif 3D özelliğine yer veriliyor. 42 ve 32 inç’lik ürünlerin bulunduğu W650A ile 32 ve 24 inç’lik modellere sahip olan W600 serilerinde ise 200 Hz Motionflow XR yer alırken, 3D özelliği iki seride de yer almıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER