Teknoloji

Sony kavisli 4K UHD TV’si Bravia S90’ı gösterdi

sony-bravia-s90-070814

Sony gelecek ay düzenlenecek IFA ticaret fuarının öncesinde ilk kavisli büyük ekran 4K TV’sini ortaya çıkardı. Bravia S90 modelinin 65 inç ve 75 inç ekran büyüklüğüne sahip versiyonları bulunacak. İzleyiciye doğru kavisli bir ekran barındıran bu TV’ler sayesinde evde sinemalardakine benzer bir deneyim yaşamak mümkün olacak.

Teknik özelliklerine bakıldığında bu ürünün 4K Ultra HD resim kalitesinin bir hayli etkileyici olacağı anlaşılıyor. Triluminos Display teknolojisi sayesinde zengin renkler sunuluyor. X-tended Dynamic Range teknolojisi de gerçek anlamda siyahlar ve dengelenmiş kontrast elde etmeyi sağlıyor. X-Reality Pro işleme motoru sayesinde de tüm girişler 4K’ye yükseltilebiliyor.

Bravia S90’un yetenekleri sadece görsel açıdan yoğun bir deneyim sunması değil. Sony ilk kez 4.2 kanal çoklu açı canlı hoparlör sistemine bu sette yer veriyor. Sony’nin ClearAudio+ Discrete Processing teknolojisinin kullanılması sayesinde 360 derece çevresel ses deneyiminin elde edildiği Sony tarafından iddia ediliyor. TV düşük frekanslı çift woofer barındırıyor, buna ek olarak Wireless Subwoofer kablosuz woofer’ları da ayrı olarak satın almak mümkün oluyor.

Bravia S90 Skype üzerinden arkadaşlarla birlikte TV izleme fırsatı da sunuyor. Canlı Futbol Modu da maç sırasında ekranda Twitter etiketlerini gösteriyor. Tek dokunuşla yansıtma özelliği sayesinde de akıllı telefon veya tabletinizin ekranını veya içindeki fotoğrafları S90’ın ekranına yansıtabiliyorsunuz.

Sony Bravia S90’ın fiyatını henüz açıklamadı. Ürünün IFA 2014’te gösterilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER