Teknoloji

Sony BRAVIA OLED TV ve diğer yeni 4K HDR televizyonlarının Türkiye lansmanını gerçekleştirdi

Televizyon pazarının öncü oyuncuları arasında yer alan Sony, yeni televizyonlarının Türkiye lansmanını gerçekleştirdi. Şirketin yeni televizyonları arasında Sony BRAVIA OLED TV A1 serisi ön plana çıkıyor. Piyasadaki diğer benzer modellere kıyasla çok daha geniş bir 4K HDR görüntü zenginliği sunan BRAVIA OLED TV; 55, 65 ve 77 inç olmak üzere üç farklı ekran boyutu seçeneğiyle potansiyel müşterilerle buluşuyor.

Televizyon Sony’nin kendisinin geliştirdiği X1 Extreme teknolojisi sayesinde OLED resim kalitesini gerçekçi haliyle sunuyor. Şirket, A1E serisinin görsel açıdan zenginleştirilmiş bir deneyim yaşatacağını vadederken; X1 Extreme’in çok büyük sayıda pikseli kesin şekilde kontrol ettiğinin altını çiziyor.

BRAVIA OLED TV, daha önce başka televizyonlarda bulunmayan bir özellikle ses iletimi sağlıyor. Acoustic Surface (Akustik Yüzey) adını taşıyan teknoloji, ses ve görüntü sistemlerini birleştiriyor. Böylelikle ses TV hoparlörü yerine ekrandan geliyor. Ekrandan yayılan ses, görüntüyü olumsuz etkilemiyor ve dikkati dağıtmıyor.

Sony BRAVIA OLED TV de, şirketin diğer yeni 4K HDR televizyonları gibi, Android TV işletim sistemiyle çalışıyor. Android TV’nin varlığı sayesinde kullanıcılar, Google Play Store’un geniş uygulama ekosistemine erişebiliyor. Böylelikle televizyonun görüntü kalitesine uygun multimedya içeriklerini bulmak da daha kolay hâle geliyor. Yerleşik Chromecast’in varlığı ise akıllı telefon ve tabletteki içeriklerin televizyona rahatlıkla yansıtılmasını sağlıyor.

Sony’nin 4K HDR TV ailesine eklediği modeller BRAVIA OLED TV ile sınırlı kalmıyor. XE94, XE93, XE90, XE85 ve XE80 modelleri de potansiyel müşterilerin karşısına çıkıyor. XE94 için 75 inç, XE93 için 65 ve 55 inç, XE90 ve XE85 için 75, 65 ve 55 inç, XE80 içinse 55 ve 49 inç renk seçenekleri sunuluyor. XE94, XE93 ve XE90, tıpkı BRAVIA OLED TV gibi, X1 Extreme 4K HDR görüntü motorunu taşıyor.

Sony BRAVIA OLED TV ve XE serisinin kumandalarından Netflix ve Google Play’e hızla erişilebiliyor

Şirketin XE serisi 4K HDR TV’lerinin büyük kısmında da, tıpkı BRAVIA OLED TV gibi, Android TV işletim sistemi ve yerleşik Chromecast bulunuyor. Yeni Sony 4K HDR TV’lerin uzaktan kumandalarında Google Play Store ve Netflix’e hızlı erişim imkanı sağlayan özel tuşlar da yer alıyor. Mikrofon tuşu ise kullanıcıların Google üzerinden sesli arama yapmasını mümkün kılıyor

İLGİLİ HABERLER