Manşetler

Sony 84 inç’lik 4K televizyonu BRAVIA KD-84X9005’i resmen tanıttı

Sony’nin IFA 2012 bombalarında bir tanesi de 84 inç’lik, 4K (3840 x 2160) çözünürlük destekli yeni Bravia TV’si olacak. Gelişini tahmin ettiğimiz Sony Bravia KD-84X9005 modeli Sony’nin 4K X-Reality Pro Engine teknolojisini barındırıyor, bu sayede süper yüksek çözünürlüklü görüntülerin işlenmesi çok daha düzgün bir şekilde gerçekleştiriliyor. Ayrıca TV setinde 10 adet dahili hoparlör bulunduğu belirtiliyor.

311877

Sony’nin bu 4K TV’si yaklaşık 8.29 megapiksel çözünürlük sunan LCD panelle geliyor. Bu, Full HD standardının sahip olduğu çözünürlüğün dört katına denk düşüyor. Sony’nin 4K X-Reality PRO teknolojisi sayesinde farklı HD uydu yayını veya Blu-ray disk içerikleri gibi farklı çözünürlüklerdeki içerikleri etkileyici derecede keskin ve yüksek kaliteli görüntülere dönüştürmek mümkün oluyor. Bu sayede izleyiciler piksellerden rahatsız olmadan, 60 derecelik görüş açısıyla birlikte ve hatta normal bir Full HD için tavsiye edilen ekran uzaklığının yarısındaki bir noktadayken bile,  gerçekçi ve net bir görüntü deneyimi yaşayabiliyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Sony’nin 4K BRAVIA TV’sinde “10 Unit Live Speaker” adı verilen bir hoparlör sistemi bulunuyor. Yükse boyutlu ekran için optimize edilen bu sistem sayesinde yüksek kaliteli ses deneyimi sunuluyor. Yüksek çözünürlüklü ekranı ve yüksek kaliteli güçlü ses sistemi sayesinde Sony BRAVIA KD-84X9005 izleyicilerine canlı etkinlik alanında veya bir sinema salonundaymış gibi deneyim yaşatmayı amaçlıyor.

Sony’nin bu süper yüksek çözünürlüklü televizyonu dijital fotoğrafların görüntülenmesi için de oldukça elverişli bir ortam sunuyor. Sony’nin PlayStation 3’lerde yer alan PlayMemories Studio uygulaması bu TV setinde de yüklü geliyor. Bu sayede kullanıcılar yüksek çözünürlüklü fotoğrafları TV üzerinde düzenleyip gösterebiliyor. Sony’nin bu 4K TV’sinde dahili Wi-Fi desteği de yer alıyor.

Galeri: Sony BRAVIA KD-84X9005
[nggallery id=1019]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER