EğlenceTeknoloji

Sony Bluepoint Games oyun stüdyosunu satın aldı

sony bluepoint games
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

PlayStation 5 için yayınlanan en iyi oyunlardan bazıları yenilenen eski oyunlar. Sony de bu ilgiyi fark ederek eski oyunları yenileyen Bluepoint Games oyun stüdyosunu satın aldı. Stüdyo Demon’s Souls, Shadow of the Colossus, Uncharted serisinin ilk üç oyunu ve Gravity Rush gibi oyunların yenilenmiş versiyonlarıyla tanınıyor.

Sony’nin Bluepoint’i satın almasının sürpriz olmadığını belirtmek gerekiyor. Bu satın almanın sinyali geçtiğimiz aylarda verilmişti. Returnal’ın geliştiricisi Housemarque’yi satın alan Sony, paylaştığı bir görselde Housemarque’nin yerine Returnal’ın adını kullanmıştı.

Sony’nin yeni kaynaklarıyla daha fazla oyunun yenilenmiş biçimde karşımıza çıkması muhtemel görünüyor. Ancak yapılan açıklamada Bluepoint’in kendi oyunlarını da geliştireceği belirtildi. Şirket oyun konusunda detay vermezken, hâlihazırda bir oyun için çalışıldığı ifade edildi.

Sony’nin PlayStation 5 için geliştirdiği iddialı oyunların neredeyse tamamının piyasaya çıkışı gecikmişti. God of War: Ragnarok, Gran Turismo 7 ve Horizon Forbidden West gibi oyunların hepsinin çıkışı ertelenirken, Horizon’ın çıkışı kısa süre önce 2022’nin şubat ayına bırakılmıştı. Üçüncü taraf oyunların çıkışı da gecikmişti.

Sony Bluepoint Games ve Housemarque dışında başka oyun stüdyoları da satın alınmıştı. The Playroom’un geliştiricisi Firesprite da bir süre önce Sony’nin bünyesine katılmıştı.

İLGİLİ HABERLER