Teknoloji

Sony Android’e PlayStation Mobile desteğini sonlandırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

playstation-mobile-logo-090513

Sony PlayStation Mobile’ın Android tarafını desteklemeyeceğini açıkladı. PS Vita ve Google’ın mobil işletim sistemi için oluşturulan çapraz platform destekli oyun yayın ve dağıtım platformu olan PlayStation Mobile, Android 4.4.2 ve daha eski sürümle çalışan PlayStation sertifikalı cihazlarda işlemeye devam edecek. Ancak Android 4.4.3 ve daha üstü sürümler için Sony oyunların düzgün çalışacağını veya kullanıcıların mağazaya erişimini garanti edemiyor.

Android L sürümüyle çalışacak akıllı telefon ve tabletin PlayStation Mobile mağazasına erişemeyeceği anlaşılıyor. Ayrıca Sony bundan böyle herhangi bir cihaza PlayStation sertifikası vermeyi planlamadığını da kaydetti.

PlayStation Mobile çeşitli orijinal PSOne oyunları sunuyordu. Ayrıca Velocity gibi kendi hitlerini yaratmış, bu oyun daha sonra PlayStation Store’un normal versiyonuna da eklenmişti. Super Crate Box ve Rymdkapsel gibi dikkat çeken oyunlar iOS tarafında da yer alıyor.

PlayStation Mobile oyunlarını PS Vita’da dağıtmak isteyen bağımsız geliştiriciler için alternatif bir kanal olmayı sürdürecek. Ancak Vita’nın genel olarak bağımsız oyunlara artan ilgisi, PlayStation Mobile için yolun çok da uzun olmayacağını işaret ediyor.

Sony’nin PlayStation Mobile’ın Android desteğini sonlandırması Türkiye’deki kullanıcılar için bir şey değiştirmeyecek. Zaten Türkiye’de satılan Sony Xperia telefonlarında bile PlayStation Mobile mağaza uygulaması ve oyunlara erişim desteği bulunmuyordu.

İLGİLİ HABERLER