Teknoloji

Sony Android O’nun ses kalitesini yukarıya çekecek

sony android oGoogle, Android O için ilk geliştirici ön izleme sürümünü dün akşam (21 Mart) saatleri itibarıyla yayınlamıştı. İlk ön izleme sürümünün yayınlanmasıyla birlikte yeni işletim sistemine dair bazı bilgiler de bizzat Google tarafından açıklanmaya başladı. İnternet devi, Android O ile kullanıcı deneyimini pek çok noktada iyileştirmeyi planlıyor. Bu planlarında başka şirketler de Google’a yardımcı oluyor. Sony Android O ile daha yüksek bir ses kalitesi sunulması için Google’a destek veriyor.

Android O ile birlikte Google, LDAC kablosuz ses şifreleme sistemini desteklemeye başlayacak. Söz konusu teknoloji, Bluetooth üzerinden ses iletimi yapılırken standart formatlara kıyasla 3 kat daha fazla veri iletiyor.

Bu da kullanıcıların kademeli bir azaltma olmadan yüksek çözünürlüklü ses deneyimini yaşamasını sağlıyor. Böylelikle yüksek ses kalitesi için kablolu kulaklıklara mahkum olmaya gerek kalmayacak.

Sony Android O ile birlikte kasasını da doldurabilir

Bu işbirliği, Sony’ye dolaylı yoldan da olsa ticari fayda sağlayacak gibi görünüyor. Telefon üreticilerinin LDAC teknolojisi için herhangi bir ücret ödemesi gerekmiyor. Söz konusu teknoloji, açık kaynaklı Android O’nun bir parçası olarak sunulacak. Ancak hâli hazırda sadece Sony’nin bazı kulaklıkları LDAC teknolojisini destekliyor. Diğer üreticilerin ise teknolojiyi kulaklıklarına eklemek için lisans ücreti ödemesi gerekecek. Dolayısıyla bu işbirliğinin Sony’ye maddi anlamda katkı sağlayacağını söylemek pek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER