Manşetler

Sony Alpha A7R IV, 61 megapiksel çözünürlüklü sensörle gücünü gösteriyor

sony alpha a7r iv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, Canon ve Nikon’un kendi alanına girmesini istemediğini açıkça gösteriyor. Rakiplerinin sırasıyla sundukları EOS R ve Z6 / Z7 modellerini gören Sony, en yeni ve gelişmiş full-frame aynasız kamerası A7R IV’ü tanıttı. Sony, yeni 61 megapiksel sensörünün yardımıyla bu makinenin orta format görüntü kalitesi sunduğunu dile getiriyor.

Bu kameranın selefi olan Sony A7R III, 42.4 megapiksel sensör barındırıyordu. Böylelikle Sony’nin çözünürlüğü ne kadar ileri seviyeye çıkarabildiğini görme şansını elde ediyoruz. Sony, yeni sensörün olağanüstü seviyede detayları sunduğunu, fotoğraflara çok fazla yakınlaştırma yapıldığında bile detayların seçildiğini söylüyor. Sony A7R Mark IV modeli eylül ayında yurt dışında 3500 dolarlık fiyat etiketiyle satışta olacak.

Sony Alpha A7R IV, 15 kademeli dinamik aralık, beş eksenli görüntü sabitleme ve saniyede 10 kare hızında burst çekim (her bir çekim için sürekli AF / AE) gibi özelliklere sahip. APS-C kırpma moduna düşürseniz bile, 26 megapiksel çözünürlükte çekim yapılabiliyor.

Otomatik odak sistemi 567 faz algılama noktası ve Sony’nin simgesel göz takip yöntemini kullanıyor. Bu sistem hem insanlar hem de hayvanlar için çalışıyor. Sony, ilk kez bir kamera modelinde gerçek zamanlı otomatik netlemeyi video kaydına getiriyor. A7R IV, 4K film kaydı yapabiliyor ve profesyonel düzenlemeler için S-Log 2/3 desteği de sunuyor.

Sony, A7R IV’teki ses kayıt yeteneklerini de dijital ses sinyalini yakalayan yeni bir sistemle yükseltiyor. Şirket, yeni sistemin avantajından yararlanan iki aksesuar da çıkarıyor. Bunlardan bir tanesi 350 dolar fiyatlı shotgun mikrofon ve 600 dolar fiyatlı XLR mikrofon adaptör seti bulunuyor.

Diğer gelişimlerin arasında 5.76 milyon noktalı elektronik vizör, yeniden tasarlanmış kabza, nem ve toza karşı direncin artırılması, çift UHS-II SD kart yuvası ve kablosuz bağlantı gibi özellikler yer alıyor.

Sony’nin en yeni kamerası, giderek daha fazla sayıda tüketicinin DSLR tarzı kameralar yerine aynasız makineleri tercih etmeye başladığı bir zamanda geldi. İkinci sınıfta daha kompakt ve verimli ürünleri sıklıkla görüyoruz. Öyle ki, Canon ve Nikon gibi kamera devleri de Sony’nin izinden giderek full-frame aynasız makineler çıkarmaya başladı. Ancak Sony, Alpha A7R IV ile bu kategorinin hem teknoloji, hem de pazar payı anlamında lideri olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER