Teknoloji

Sony Alpha A77 ve A65 DSLR makinelerin ilk fotoğrafı ve teknik detayları ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin iki yeni DSLR kamerasıyla ilgili ilk fotoğraflar ortaya çıktı. Yukarıda gördüğünüz fotoğrafta hem Sony A77 hem de A65 dijital fotoğraf makineleri görüntüleniyor. Bu cihazların gelecek ay ortaya çıkarılması bekleniyordu, ancak birkaç ay önce Japonya’da meydana gelen doğal afet duyurunun ağustos ayına ertelenmesine neden oldu.

Sony A77 şirketin APS-C modellerinin yeni baş üyesi olacak ve A700’ün yerini alacak. A77’de 24 megapiksel sensör yer alıyor ve bunun etkileyici bir ISO performansı sunduğu tahmin ediliyor. Her ne kadar teknik özellikler son hâlini almamış olsa da, dedikodular ISO aralığının 100 ile 102400 arasında değiştiğini gösteriyor. Öte yandan A77’de çift Bionz işlemci ve 3 milyon noktalı OLED EVF yer alıyor. Saniyede on çerçeve yakalama yeteneğine sahip olan bu makinede 11 çapraz noktalı otomatik odaklama sistemi bulunuyor. Full HD video kaydı da yapabilen bu cihaz USB 3.0 bağlantı desteğini de bünyesinde barındırıyor. A77’nin sadece gövdesinin yurtdışında 1000$’dan satılması bekleniyor.

A65’in teknik özelliklerinden bahsedilmese de, bu cihazın A55’in yerine geleceği ve A77’ye yakın bir cihaz olacağı söyleniyor. Farklılıkların ise A65’te magnezyum alaşımlı gövdenin kullanılmayacak ve üste doğru açılan LCD’nin bulunmayacak olması olduğu tahmin ediliyor.

Sony A77 ve A65’in tüm teknik detayları ve fiyatları için biraz daha beklemek gerekiyor.

İlgili – SonyAlphaRumors

İLGİLİ HABERLER