Teknoloji

Sony akıllı telefon pazarında strateji değişikliğine gidiyor

sony xperia 1 .1 akilli telefon

Sony akıllı telefon pazarında yıllardır kan kaybetse de, bu alandan çıkmamaya kararlı görünüyor. Şirketin CEO’su Kenichiro Yoshida da bu kararlılığı bir kez daha dile getirdi. Yoshida, akıllı telefon pazarının Sony’nin eğlence odaklı kimliğinin merkezi parçalarından biri olduğunu dile getirdi.

Yoshida, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Akıllı telefonları birer eğlence donanımı olarak görüyoruz ve markamızı donanım pazarında sürdürülebilir kılmak için önemli bir bileşen olduğuna inanıyoruz. Yeni nesiller artık televizyon izlemiyor. Onlarla ilk temas noktamız akıllı telefonlar oluyor.”

Yoshida’nın bu sözlerine rağmen, Sony artık akıllı telefon endüstrisinde söz sahibi olmaktan oldukça uzak durumda. Şirket, geçtiğimiz mali yılın tamamında sadece 6.5 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirebildi. Bu süreçte Sony’nin mobil biriminin operasyon zararı ise 97.1 milyar yen (5.3 milyar TL) oldu.

Yatırımcı gününde verilen bilgiye göre, Japon teknoloji devi bundan böyle akıllı telefon endüstrisindeki faaliyetlerinde sadece 4 pazar üstüne odaklanacak. Bu pazarlar Avrupa, Japonya, Hong Kong ve Tayvan olacak. Şirket Orta Doğu ve Avustralya gibi bölge ve ülkelerde akıllı telefon satmayacak.

Yoshida, eski CEO Kaz Hirai’nin döneminde finans şefi olarak görev yapmıştı. Tecrübeli yöneticinin şirketin kârsız birimlerinden uzaklaşmasında önemli bir rol oynadığı belirtiliyor. Sony akıllı telefon pazarında eskiye dönmeyi hedeflemese de, mobil cihazları hâlâ marka kimliğinin önemli bir parçası olarak gördüğünü gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER