Teknoloji

Sony 9 bin dolarlık profesyonel drone’u Airpeak S1’i tanıttı

sony airpeak s1 drone

Sony, daha önce haberini verdiği ve ocak ayında CES 2021’de ön gösterimini gerçekleştirdiği Airpeak S1 drone’unu şimdi resmi olarak duyurdu. Duyuru, drone’un yetenekleri ve özellikleri hakkında çok daha fazla ayrıntı içeriyor. Ayrıca drone olmadan gimbal veya kamera için 9 bin dolarlık bir fiyat etiketi ortaya koyuyor. Bunların tümü, drone’un tamamen profesyonel video pazarını hedef alacağı fikrini güçlendiriyor.

Airpeak S1; A7S Mark III, FX3 ve hatta 8K özellikli Alpha 1 dahil olmak üzere Sony’nin aynasız kameralarıyla çalışmak üzere üretildi. Bunlar, Gremsy T3 gimbal’in Airpeak için özel olarak tasarlanmış özel bir sürümüne eklenecek ve ayrıca satın almanız gerekecek. Bir kamera ile drone yaklaşık 12 dakikalık uçuş süresine sahip olacak. Yine de, herhangi bir yük olmadan 22 dakika uçuş süresine ulaşabilir. Ayrıca kameranın kendi pillerine ihtiyacı olduğunu da belirtmekte fayda var, drone tarafından güç sağlanmıyor.

sony airpeak s1

Sony, aşağıda görebileceğiniz drone ile çekebileceğiniz çekim türlerinin bir önizlemesini de yayınlamıştı. Ayrıca geri çekilen iniş takımlarını hareket halindeyken görebilirsiniz.

Drone’nun en cazip noktalarından biri, istikrarı ve rüzgar direnci olarak gösteriliyor. Sony’ye göre, saatte 72 kilometreye varan rüzgarlarda sabit kalabilir ve drone’un engellere çarpmadan durmasına ve uydu alımı olmasa bile sabit kalmasına izin veren beş set stereo kameraya ve bir kızılötesi telemetreye sahiptir. Sony, drone için bazı testleri yapmasına yardımcı olması için Japon uzay ajansı JAXA’yı bile görevlendirmişti:

Ayrıca Airpeak hızlı; 3,5 saniyede 0-80 km/saat hızlanmasını yapabilir. Bunun drone üzerinden herhangi bir ek olmadan olduğunu belirtmekte fayda var. Sony, drone bir kamerayı uçururken ne tür bir hız veya ivme elde edilebileceğini söylemedi.

Airpeak S1 yalnızca birlikte verilen kumandayla çalıştırılabilir, ancak Sony’nin işleri kolaylaştırmaya yardımcı olmak için Airpeak Flight adlı bir uygulaması mevcut. Uygulama şimdilik sadece iOS ve iPadOS ile uyumlu, ancak kamera ve gimbalin kontrolüne izin verecektir. Airpeak tek bir kişi tarafından çalıştırılabilir, ancak aynı zamanda bir kişinin uçuşu kontrol ettiği ve diğerinin kamerayı kontrol ettiği çift operatör moduna da izin verir. Sony, denetleyicinin aralığının hâlâ test edildiğini söylüyor.

sony airpeak s1

Airpeak S1’in 9 bin dolarlık dolarlık fiyatı kamera veya gimbali içermiyor. Ancak paket dahilinde iki çift pervane, kontrolör, iki pil ve bir şarj cihazı ile birlikte geliyor. Sony, ürünü sonbaharda satışa çıkarmayı umuyor ve çökmelerden kaynaklanabilecek hasarları karşılamak için bir hizmet planı sunacak.

Çin’de üretilen drone’larla ilgili tüm mevzuat ve tartışmalar ışığında Sony, Airpeak S1’in Japonya’da tasarlandığını ve yapıldığını açıkça ortaya koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER