Teknoloji

Sony Action Cam Mini üstün özellikleri daha küçük gövdeye sığdırıyor

sony-action-cam-mini-040914

Sony’nin IFA kapsamında düzenlediği basın toplantısında tanıttığı yeni ürünlerden bir tanesi de Action Cam Mini oldu. Bu yeni model önceki modellerinkinin yarısından daha küçük boyutlarıyla dikkat çekiyor.

Kamera boyutlarında önemli küçültmeler yapılmış olsa da, Zeiss Tessar lens, Exmor R CMOS sensör ve bunları destekleyen SteadyShot görüntü sabitleme özelliği sayesinde yüksek kaliteli görüntüler elde edilmeye devam ediliyor.

Sadece 63 gr. ağırlığa sahip olan Sony Action Cam Mini, nam-ı diğer HDR-AZ1VR 170 derece geniş açısıyla herşeyi yakalıyor. XAVC S formatında 50 Mbps’de kayıt yapabilen bu makine için hız da önemli bir unsur olmaktan çıkıyor. IPX4 eşdeğerli, su sıçramalarına karşı dayanıklı tasarım sayesinde yağmur, kum, su damlacıkları veya 5 metre derinliğe kadar suya batmalar Action Cam Mini’yi etkilemiyor.

Action Cam Mini Sony’nin yeni Live-View Remote kumandasıyla birlikte geliyor. Bileğe takılan bu cihaz kullanıcının bileğine neyin kaydedildiğini göreceği bir ekran ekliyor, ayrıca kamera için kablosuz kontroller sunuyor. Ayrıca bu cihaz aynı anda beş farklı kamerayı kontrol etme imkanı veriyor, bir yandan da hareket hâlindeyken GPS verilerinin kameraya transferini sağlıyor.

Sony Action Cam Mini Ustream ile de çalışıyor, yani çektiğiniz videoları anında internete aktarabilir, Action Cam Mini ile canlı yayınlar gerçekleştirebilirsiniz.

Sony Action Cam Mini ekim ayından itibaren satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER