Teknoloji

Sony ABD ve Kanada’daki e-kitap mağazalarını Kobo için kapatıyor

Sony rakip bir e-kitap mağazası olan Kobo için ABD ve Kanada’daki e-kitap mağazalarını kapatıyor. İki şirket arasında varılan anlaşmaya göre, 20 Marttan itibaren mevcut kullanıcılar Sony Reader ve Xperia cihazlarındaki Kobo uygulamasına yönlendirilecek. Sony’den yapılan açıklamada mevcut kitapların değişikliğin bir parçası olarak transfer edileceği ve kullanıcıların bu kitapları 30 Nisana kadar indirebileceği belirtildi.

sony-logo-030511

Söz konusu anlaşmanın Sony’nin tüketici elektroniği pazarına dair planlarını büyük ölçüde değiştirmesinin ardından duyurulması dikkat çekti. Şirket VAIO bilgisayar birimini elden çıkarmayı planladığını bu hafta içinde açıklamıştı. Sony’nin Japonya, Avusturalya ve Avrupa’daki e-kitap mağazaları ise faaliyetlerini sürdürecek.

Kobo’dan yapılan açıklamada halihazırda mağazada 4 milyondan fazla içerik bulunduğu ve bu rakamın kitaplarla birlikte dergileri de kapsadığı belirtildi. Sony mağazasında olup da Kobo’da olmayan kitap sayısının son derece az olduğu ifade edilirken, kullanıcılara Sony mağazası halen aktifken Kobo’da bulamadıkları içeriklerini indirmeleri tavsiye edildi. Dergi abonelikleri transfer edilmeyeceği için şirket aynı uyarıyı dergiler için de tekrarladı.

İlgili >> PR Newswire

İLGİLİ HABERLER