Manşetler

Sony A99 II: Saniyede 12 adet 42.4 megapiksel fotoğraf çekebilen kamera

sony a99 ii
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
sony a99 ii
Sony A99 II

Sony A99 II değiştirilebilir lensli amiral gemisi fotoğraf makinesinin duyurusunu gerçekleştirdi. DSLR tarzı bir gövdeye sahip olan bu full-frame, 42.4 megapiksel sensörlü kamera, aynı zamanda 79 özel çapraz nokta ve 399 tamamlayıcı noktaya sahip olan yeni hibrit faz algılamalı otomatik odak sistemini de barındırıyor.

Sony tüm görüntüleme teknolojisini bu yeni kameraya doldurmuş desek yeridir. 5 eksenli görüntü dengeleyici sistem, tam piksel çıktılı 4K video kaydı da bunlar arasında yer alıyor. Sony bu yeni kameranın profesyonelleri, spor fotoğrafçılarını ve doğa fotoğrafçılarını hedeflediğini söylüyor.

sony a99 ii
Sony A99 II

Sony A99 II, A sistem serisi lenslerle uyumlu. Sony, hibrit otomatik odak sisteminin düşük ışıkta, daha mükemmel doğrulukta (-4 EV’ye kadar) çalışmayı mümkün kıldığını söylüyor. Görüntü sensörünün 50’den 102400’e kadar genişletilmiş ISO aralığı bulunuyor ve düşük geçirgenlikli filtre barındırmıyor. Sony bunun görüntü kalitesini daha da iyileştirdiğine dikkat çekiyor. Ayrıca görüntü dengeleyici sistem, kameraya takılmış herhangi bir A sistem lensle birlikte en fazla 4.5 düzeltme noktasına kadar destek sağlıyor.

Sony, on yıl önce çıkarmaya başladığı Alpha serisi kameralarıyla büyük sıçramalar gerçekleştiriyor, aynasız kamera dünyasını domine ediyor. A99 II modeliyle birlikte Canon’un profesyonel spor fotoğrafçılarının gözündeki yerine gözünü dikmişe benziyor. A99 II modeli kasım ayında, 3200 dolarlık yurt dışı fiyatıyla satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER