Teknoloji

Sony a77 II’nin 79 noktalı otomatik odak sistemi ve yüksek hızına hayran kalacaksınız

Sony a77 modelini yeni bir versiyonla güncelledi ve Sony a77 II’nin duyurusunu yaptı. Yeni kamera her seviyedeki fotoğrafçıyı cezbedecek çeşitli özellikleri bünyesinde barındırıyor.

sony-A77-ii-010514-4Yeni A-mount kamera Sony’nin akıllı Translucent Mirror Technology, yani Yarı Saydam Ayna Teknolojisini kullanıyor. Buna ek olarak 79 noktalı faz algılamalı otomatik odaklama sistemi sayesinde geniş bir odaklama yelpazesi sunuluyor, böylelikle elde edilen fotoğrafların yeteri kadar keskin olması mümkün kılınıyor.

24.3 megapiksel Exmor CMOS APS-C sensör önceki nesil Sony sensörüne göre yüzde 20 oranında daha fazla hassas olmasıyla da dikkat çekiyor. Yeni sensör a7 ve a7R’de de bulunan en yeni Bionz X görüntü işlemcisini destekliyor. Görüntü işlemcisi belirli alanlarda gürültüyü azaltarak daha temiz sonuçların elde edilmesini sağlıyor. ISO aralığı da 100 ila 25600 arasında değiştirilebiliyor.

sony-A77-ii-010514-3

Sony sadece daha hızlı odaklama ve yüksek hassasiyet vadetmiyor, aynı zamanda yüksek hızlar da sunuyor. Saniyede 12 kare hızında, kamera yavaşlamadan önce 60 adet tam çözünürlükte JPEG dosyası yakalamak mümkün oluyor.

Sony a77 II’nin magnezyum alaşım gövdesi açıklıkların etrafını çevreleyen hava geçirmez mühürler barındırıyor. Böylelikle makineyi her koşulda rahatlıkla kullanabiliyorsunuz A-mount sistemin de desteklediği 54 farklı lens seçeneği bulunuyor.

2.4 milyon nokta çözünürlüklü OLED vizörün yanı sıra 3 inçlik eklemli arka ekran da sahip olduğu üç eksenli monte yuvası sayesinde her açıdan rahat şekilde çekim yapmayı sağlıyor.

sony-A77-ii-010514-2

Sony a77 II’nin gücü ve odaklama yetenekleri video çekimlerinin de daha zengin olmasını sağlıyor. Tam çözünürlükte HDMI çıkışına sahip olan bu makine sürekli otomatik odaklamanın nimetlerini Full HD videolara da yansıtıyor, saniyede 60 veya 24 kare hızlarında çekim gerçekleştirebiliyor.

a77 II’yi destekleyen zengin aksesuar yelpazesi de dikkat çekiyor. Bunlar sayesinde fotoğrafçılar farklı amaçlar için Sony a77 II’den yararlanabiliyor. NFC desteği sayesinde tek bir dokunuşla uyumlu cihazlara bağlanmak da mümkün kılınmış. Özel  4K görüntü çıkış modu sayesinde çekilen fotoğraflara UHD TV’lerde bakmak gibi bir imkan da mevcut.

sony-A77-ii-010514

Sony a77 II önümüzdeki yaz Avrupa’da piyasaya çıkacak. Fiyatıysa henüz açıklanmadı.

İlgili >> Sony

İLGİLİ HABERLER