Manşetler

Sony A7 IV tanıtıldı: 33 MP sensör, 4K video kaydı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, aynı zamanda A7 IV olarak da bilinen Alpha 7 IV fotoğraf makinesini/kamerasını tanıttı. A7 IV, Sony’nin 2018’de çıkarttığı giriş segmenti tam kare kamerası A7 III’ün takipçisi olma özelliğini taşıyor.

A7 IV seleflerinin fotoğraf yeteneklerini biraz daha ileriye götürüyor. Buna ek olarak, video kayıt özelliklerinin de iyileştirilmesiyle birlikte ortaya gerçek anlamda gelişmiş bir hibrit cihaz çıkıyor.

A7 IV’te yeni 33 megapiksel tam kare arkadan aydınlatmalı Exmor R CMOS sensör bulunuyor. Yeni sensör 50-204800 ISO hassasiyet aralığına sahip. Sony pek fazla öne çıkarmasa da, ikili yerel ISO da mevcut. ISO 3200 seviyesindeyken ikinci aşama devreye giriyor. Sony sensörün 15 duraklık dinamik aralığının olduğunu da belirtti.

Yeni sensöre BIONX XR görüntü işlemcisi de eşlik ediyor. Bu işlemci Sony Alpha 1’de de mevcut. Kamera otomatik odaklama ve göz takibiyle saniyede 10 kare yakalayabiliyor. Otomatik odaklama sistemi, 759 faz algılamalı otomatik odaklama sistemi kullanıyor. Objeleri gerçek zamanlı olarak takip edebilen kamera, insan ve hayvan gözlerini de izleyebiliyor. Bu özellik hem video kaydında hem de fotoğraflarda kullanılabiliyor.

A7 IV ile 4K video kaydı yapılabiliyor. 30 fps ve altındaki tüm kare hızları için çözünürlük 7K’dan 4K’ya indiriliyor. Ancak A7 III’ten farklı olarak A7 IV ile 4K 60 fps video kaydı da gerçekleştirilebiliyor. Buna ek olarak, tam 10-bit derinlikte video kaydı yapmak da mümkün. 4:2:2 renk örnekleme ve XAVC S-I çerçeve içi kayıt da A7 IV’ün özelliklerinden biri. Sony’nin sinema kameralarında kullanılan S-Cinetone resim profili de A7 IV’te kullanıcıları bekliyor.

sony a7 ivA7 IV fiziksel tasarım anlamında da bazı değişikliklerle geliyor. Auto/P/A/S/M ve MR için yeni bir mod kadranı ekleyen Sony,  Still/Movie/S&Q modları için de bir alt kadran sunuyor. Ekranı tamamen döndürülebilen A7 IV, 3.68 milyon noktalı bir elektronik vizörle geliyor. Çift kart yuvasında da bir yuva SD kart, diğeri de SD veya CFexpress Type A kartlarla gelecek.

Sony A7 IV aralık ayında satışa sunulacak. Kamera 2500 dolar karşılığında satılacak. FE 28-70mm F3.5-5.6 OSS zum lens isteyenlerin ise 2700 dolar ödemesi gerekecek.

İLGİLİ HABERLER