Teknoloji

Sony yeni aynasız kamerası A7 II’nin tanıtımını yaptı

sony-a7-ii-201114-5

Sony yeni bir aynasız kameranın duyurusunu gerçekleştirdi. Şu an için sadece Japonya’da piyasaya çıkacak olan Sony A7 II, 2013’ün sonlarında çıkarılan ve oldukça ilgi gören A7 modelinin takipçisi olma özelliğini taşıyor. Selefinin birçok özelliğini bünyesinde barındıran A7 II’de full-frame sensör ve hibrit otomatik odak da bulunuyor. Farklı olan şey ise görüntü sabitleme teknolojisi.

Sony’nin belirttiğine göre, A7 II dünyada ilk olacak şekilde, 5 eksenli optik titreşim düzeltme mekanizmasını gövdesinde barındırıyor. Böylelikle fotoğrafçılar üç ayaklı sehpa olmadan bile düzgün fotoğraflar çekebilecek.

Bazıları “dünyada ilk” teriminin kullanılmasını yadırgayabilir, örneğin Olympus’un OM-D E-M1 modelinde de 5 eksenli sabitleme özelliği vardı, ancak bunun bir full-frame dijital kamerada olması Sony tarafından bir ilk olarak nitelendiriliyor. Geleneksel sabitleme sistemleri sadece yukarı-aşağı veya sağ-sol yönlü sapmalarda düzenleme yaparken daha gelişmiş uygulamalarda X ve Y eksenlerinin de hesaba katıldığını görüyoruz. Sony A7 II’de bu dördün yanına bir de Z ekseni etrafındaki dönüşler de ekleniyor.

Bu yeni özellik kameraya biraz daha ağırlık ve hacim getiriyor, ancak Sony bunu telafi etmek adına kameranın şeklinde ve kabzasında bazı değişiklikler yapmış. Böylelikle telefoto lens bağlansa bile kamerayı rahat şekilde kullanmak mümkün oluyor. Ayrıca tutuşu daha iyi hâle getirmek adına deklanşör tuşu da kabzanın üstüne yerleştirilmiş. Ayrıca çeşitli fonksiyonların atanabildiği, böylelikle kullanımı kolaylaştıran özel bir tuş da bulunuyor.

Diğer açılardan A7 II daha önce çıkan A7 ile aynı görünüyor. 35 mm full-frame Exmor CMOS sensör, 117 noktalı faz algılamalı hibrit otomatik odak, OLED elektronik vizör, NFC ve Wi-Fi bağlantı destekleri, E-mount ve bir adaptör yardımıyla A-mount lenslerle uyumluluk gibi özellikler A7 II’de de mevcut.

Sony A7 II’nin fiyatı ve ne zaman piyasaya çıkacağı belli değil. Ayrıca cihazın uluslararası pazara ne zaman gireceği de şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER